search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:59
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαψεύδει η Άγκυρα τον Ζελένσκι – «Ο Ερντογάν μου είπε πως θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά»

26.02.2022 17:46
erdogan_zelenski

Να διαψεύσει τον Ζελένσκι, που με ανάρτησή του στο twitter έσπευσε να αναφερθεί στον επικείμενο αποκλεισμό των στενών του Βοσπόρου από την Τουρκία, έσπευσε η Άγκυρα.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είπε στον Ουκρανό Πρόεδρο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι η Τουρκία θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στα ρωσικά πολεμικά πλοία», δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος στην ιστοσελίδα Middle East Eye.  

«Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν υποσχέθηκε να κλείσει τα στενά για τα ρωσικά πλοία», ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει άμεση γνώση όσων διημείφθησαν μεταξύ των δύο ηγετών.

Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου ήρθαν ως απάντηση στην ανάρτηση του προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος έγραψε νωρίτερα στο twitter:

«Ευχαριστώ τον φίλο μου, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους ανθρώπους της Τουρκίας για την έντονη στήριξη. Ο αποκλεισμός της διόδου των πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και η ουσιαστική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία είναι εξαιρετικής σημασίας σήμερα. Οι άνθρωποι της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσουν ποτέ αυτό!».

Τι αναφέρει η τουρκική προεδρία  

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Συζητήθηκαν η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι πρόσφατες εξελίξεις. Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους πολίτες της Ουκρανίας που έχασαν τη ζωή τους στη ρωσική επίθεση και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και δήλωσε ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να κηρυχτεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές στην Ουκρανία», ανέφερε η τουρκική προεδρία  για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί τη Δύση και δηλώνει πως είναι ευκαιρία να επαναφέρει η Ρωσία τη θανατική ποινή

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ελέγχουμε το Κίεβο και τις γύρω πόλεις» – Νέο μήνυμα Ζελένσκι (Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες – «Αποτροπιασμός» από το ΥΠΕΞ (Video – Σκληρές εικόνες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:57