search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:39
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες για το Κίεβο – Εκρήξεις και αεροπορικές επιδρομές (Videos)

27.02.2022 01:27
kievo
Φωτογραφία αρχείου

Στο έλεος της ρωσικής προέλασης βρίσκεται το Κίεβο. Το σφυροκόπημα των Ρώσων στην ουκρανική πρωτεύουσα και στο Χάρκοβο είναι ανελέητο.

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, o απεσταλμένος του CNN μετέδωσε πως ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει την ουκρανική πρωτεύουσα, κάνοντας λόγο για τις πιο ισχυρές εκρήξεις από την έναρξη του πολέμου.

O δημοσιογράφος έκανε λόγο για τις πιο ισχυρές εκρήξεις. Η πρώτη σημειώθηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας και η δεύτερη στην περιοχή Vasylkil, όπου βρίσκεται μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο και πολλές δεξαμενές καυσίμων.

Το Κίεβο βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι με τους ανταποκριτές να σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν και αεροπορικές επιδρομές από ρωσικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

H αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων αλλά και των πολιτών του Κιέβου συνεχίζεται μεταδίδουν τα πρακτορεία.

Όσοι κάτοικοι δεν έχουν φύγει από την πόλη κρύβονται στα καταφύγια, ενώ στους δρόμους ακούγονται εκρήξεις και σειρήνες.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένα παιδί νεκρό και ακόμη πέντε τραυματίες, οι δύο ενήλικες, από τον βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου στο Κίεβο.

Η δημοτική αρχή του Κιέβου επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία θα διαρκέσει από έως το πρωί της Δευτέρας χωρίς διακοπές με στόχο να καθαρίσει η πόλη από τους Ρώσους δολιοφθορείς.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, οι Ρώσοι σφυροκοπούν και το Χάρκοβο.

Έχουν εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση σε όλη την Ουκρανία.

Η Δύση στέλνει επειγόντως όπλα στον Ζελένσκι

Την ώρα που οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις μάχονται με όσα μέσα διαθέτουν η Δύση αποφάσισε να ενισχύσει με οπλισμό την ουκρανική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να κρατηθεί όρθιο το Κίεβο.

Όπως έγινε γνωστό η πολωνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία 3.000 αντιαρματικά ενώ τον ίδιο δρόμο αποφάσισε να ακολουθήσουν η Γερμανία και η Γαλλία. 

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτή ανακοίνωση από Φον ντερ Λάιεν: «Εκτός Swift οι τράπεζες της Ρωσίας» (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμη 4 Έλληνες ομογενείς νεκροί (Videos)

«Μπαμ» στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Αφήνει την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:39