search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ράλι ανόδου στα χρηματιστήρια – Νέο υψηλό για το πετρέλαιο

02.03.2022 23:39
xrimatistirio

Την ανηφόρα πήραν οι μετοχές στην Wall Street την Τετάρτη, ενώ ο χρυσός, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο στις κρίσεις χάνει 1,1%. Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου κάνουν νέο ράλι καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 596 μονάδες, ή ποσοστό 1,79%, κλείνοντας στις 33.891 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,9%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,6%. Τα κέρδη των τριών δεικτών λειτούργησαν ως αντίβαρο στις απώλειες της συνεδρίασης της Τρίτης.

Ρόλο στην ενίσχυση των τιμών των μετοχών έπαιξαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Πάουελ επανέλαβε την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει κανονικά στη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, αυξάνοντας τα επιτόκιά της τον Μάρτιο, προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό, που αποτελεί τον βασικό κίνδυνο στην παρούσα φάση.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την αρχική πτώση, έκλεισαν με ισχυρή άνοδο.

Στα ύψη το πετρέλαιο


Την ίδια ώρα, η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται ελαφρά , αλλά μένοντας κάτω από τα επίπεδα των 110 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ το ευρωπαΐκό brent ανέβηκε 8% , πάνω από τα 113 δολάρια. 

Η αγορά έχει λάβει στήριξη από σειρά θετικών ειδήσεων από τα εταιρικά αποτελέσματα.  Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί καθώς υπάρχουν αναφορές ότι οι ρωσικές δυνάμεις διείσδυσαν στη Χερσώνα και έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη, δύο βασικές πόλεις στο νότιο τμήμα της χώρας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ χάνει έδαφος έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,108 δολ./ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Σερβία: Αναθεωρεί εν μέρει τη στάση του το Βελιγράδι και καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Μπλίνκεν: «Η προκλητική ρητορική του Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα είναι αποκορύφωμα ανευθυνότητας»

ΕΝΦΙΑ: Μειώνεται κι άλλο με τις νέες αντικειμενικές – Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:50