ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:47
MENU CLOSE

Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκησε τη Μπάγερν στο Μόναχο και «αγκαλιάζει» 4η θέση και πλεονέκτημα έδρας

05.03.2022 01:32

Ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, νικώντας την Μπάγερν, με 98-88, στο Μόναχο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Euroleague. 

Η Μπάγερν που είχε πρώτο σκόρερ τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ογκάστιν Ρούμπιτ (18π.) υποχώρησε στο 12-13 και έχασε κάθε ελπίδα για παρουσία στην τετράδα, την ώρα που συνεχίζει να παλεύει για την οκτάδα, σε περίπτωση που τεθούν εκτός οι ρωσικές ομάδες, στις 21 Μαρτίου. Ο Λούτσιτς πρόσθεσε 15 πόντους και από 12 οι Χίλιαρντ και Χάντερ. 

Κι αν ο Παναθηναϊκός ή καλύτερα ο… Κάιλ Χάινς είχε κάνει τη χάρη στον Ολυμπιακό και είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ η Αρμάνι Μιλάνο, τότε η ομάδα του Πειραιά θα ήταν ακόμη πιο κοντά στην 3η θέση, αφού πλέον οι Ιταλοί έχουν ρεκόρ 18-8, δηλαδή δύο περισσότερες νίκες αλλά με έναν περισσότερο αγώνα.

Ο Ντόρσεϊ πάντως δεν ήταν μόνος απόψε! Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -10 (50-40) στις αρχές της 2ης περιόδου και χάρη στο double double που σημείωσε ο Κώστας Σλούκας με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν και πάλι ουσιαστικός με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Χασάν Μάρτιν αποδείχτηκε… άνθρωπος της τελευταίας στιγμής με διαδοχικούς πόντους στα τελευταία λεπτά και 14 συνολικά. Φαλ (10π., 7ρ.), Λαρεντζάκης (9π. με 3/3 τρίποντα) και Ουόκαπ (7π.) έβαλαν κι αυτοί ένα… λιθαράκι για μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη στον δρόμο προς το… Βελιγράδι. 

Πανό με το μήνυμα “ No More War” κράτησαν οι παίκτες των δύο ομάδων πριν το τζάμπολ, αναφορά για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ ο προπονητής της Μπάγερν, Αντρέα Τρινκιέρι φορούσε T-shirt με το ίδιο μήνυμα. 

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία στην τελετή έναρξης (Photos/Video)

Σκοποβολή: Χάλκινο μετάλλιο για την Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου

Οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης χαιρέτησαν ναζιστικά σε αγώνα της ομάδας νέων με τη Ρεάλ (Video)

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:47
Exit mobile version