search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:59
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Οι δηλώσεις Καιρίδη προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη

08.03.2022 13:52
KINAL_EKLOGES412

Δριμεία κριτική από το ΚΙΝΑΛ στον Δημήτρη Καιρίδη που αναφερόμενος στους πρόσφυγες από την Ουκρανία έκανε λόγο για «λευκούς, χριστιανούς, Ευρωπαίους» και όχι για «αλλόθρησκους από τα βάθη της Αφρικής».

«Οι διακρίσεις κάθε είδους, για λόγους καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας, όχι μόνο δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη αλλά απαγορεύονται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Μετανάστευσης του Κινήματος Αλλαγής- για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη.

Το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «οι δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή, Δ. Καιρίδη, που έρχονται μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για “πραγματικούς” πρόσφυγες, προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη» και επισημαίνει:

«Οι εκτοπισμένοι άνθρωποι από το Χάρκοβο δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους εκτοπισμένους από το Χαλέπι ή την Καμπούλ. Ο πόνος των προσφύγων είναι ίδιος και πραγματικός».

Προσθέτει ακόμη ότι «η κυβέρνηση και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πρέπει να σταματήσουν να χαϊδεύουν τα αυτιά του υπερσυντηρητικού και ακροδεξιού ακροατηρίου. Έτσι θα προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη χώρα».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος αρχών και αξιών. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι αυτονόητη υποχρέωση», καταλήγει το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Ημέρα της Γυναίκας: Σύντομα «κουμπί πανικού» στα κινητά τηλέφωνα

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ του διαλόγου Αθήνας – Άγκυρας με βάση πάντα τις εθνικές κόκκινες γραμμές

Ανδρουλάκης: Η Ευρώπη να πάρει μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15