search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:30
MENU CLOSE

Κόντρα Τσίπρα – Μηταράκη για τους «αληθινούς πρόσφυγες» (video)

01.03.2022 14:21
MITARAKIS_VOULI1322

Τη δήλωση του Νότη Μηταράκη περί «αληθινών προσφύγων» από την Ουκρανία σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να υπεραμύνεται των όσων είπε.

Συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ντροπή» το να ακούγονται σήμερα δηλώσεις ότι «αυτοί που έρχονται από την Ουκρανία είναι αληθινοί πρόσφυγες, ενώ οι άλλοι που έχουν μελαμψό χρώμα δεν είναι αληθινοί πρόσφυγες» για να συνεχίσει λέγοντας ότι «δεν περιποιούν τιμή, όταν ακούγονται απο κυβερνητικά χείλη».

Η αποστροφή αυτή του κ. Τσίπρα προκάλεσε αντιδράσεις από τα κυβερνητικά έδρανα, με τον κ. Τσίπρα να προσθέτει: «Ο υπουργός σας το είπε, ο κ. Μηταράκης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μην με προκαλείτε ποιος το είπε…».

«Ορθώς τους χαρακτήρισα έτσι»

Ο κ. Μηταράκης ζήτησε στη συνέχεια το λόγο, υπερασπιζόμενος τη δήλωσή του.

Συγκεκριμένα είπε: «Πράγματι προσερχόμενος την Κυριακή στο συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες είπα ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία τους οποίους ορθά χαρακτήρισα πραγματικούς πρόσφυγες. Η Ουκρανία συνορεύει με την ΕΕ, η χώρα έχει δεχθεί παράνομη εισβολή και οι άνθρωποι αυτοί έρχονται απευθείας από τη χώρα που κινδυνεύουν στο έδαφος τη Ε.Ε.».

«Τη δήλωση περί πραγματικών προσφύγων δεν την έκανα σε αντιδιαστολή με άλλες ομάδες. Υπάρχει όμως αντιδιαστολή με δύο ομάδες μεταναστών. Πρώτον, οικονομικοί μετανάστες που έρχονται παράνομα στον χώρο Σέγκεν κατά παράβαση του άρθρου 4 του κώδικα Σέγκεν και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Υπάρχουν επίσης αιτούντες άσυλο που έρχονται από μακρινές χώρες και ηπείρους διερχόμενοι μιας ή περισσοτέρων ασφαλών χωρών. Κατά παράβαση του άρθρου 31 της συνθήκης της Γενεύης και βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τέτοιες αιτήσεις είναι απαράδεκτές” είπε, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Ουκρανίας, η χώρα συνορεύει με την ΕΕ και οι πρόσφυγες «έρχονται άμεσα», ενώ επικαλέστηκε το διεθνές δίκαιο και όχι «τις ιδεοληψίες της Αριστεράς» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής χωρίς την Μαριέττα Γιαννάκου – Λουλούδια στο έδρανό της (Photos/Video)

ΚΙΝΑΛ: Διευθύντρια επικοινωνίας η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Στεφανία Μουρελάτου με απόφαση Ανδρουλάκη

Σκληρός κατά της Ρωσίας για το Ουκρανικό ο Ανδρουλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:29