Αυτά τα tips μπορεί να προσθέσουν χρόνια στην καρδιά σου
Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τις ασθένειες της καρδιάς ή να βοηθήσουν στην καλύτερη αντιμετώπισή τους, όταν την ίδια στιγμή άλλες τροφές μπορεί να αυξήσουν αυτόν τον κίνδυνο. Τα παρακάτω tips μπορούν να σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις υγιεινά γεύματα.
-Κάνε dressing για σαλάτα με λάδι ελιάς ή λάδι από λιναρόσπορο.
-Μπορείς να κάνεις πουρέ από αβοκάντο και να το προσθέσεις στα πιάτα και τις σαλάτες σου.
-Δοκίμασε και διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος όπως ο φούρνο, το βράσιμο, το grill, ατμό για να αποφύγεις το τηγάνι.
Επέλεξε τροφές που περιέχουν Ωμέγα -3 λιπαρά
-Μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις καρύδια στα δημητριακά, στις σαλάτες ακόμα και στα mufin (μάφιν). -Μπορείς να φτιάξεις και dressing για σαλάτες με καρύδια επίσης.
-Φάε δύο με 4 μερίδες λιπαρό ψάρι κάθε εβδομάδα όπως σολομο ή τόνο σε κονσέρβα ή σαρδέλες
-Κάποια κοτόπουλα τα ταϊζουν με τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 και τα αυγά τους μπορεί να περιέχουν ακόμα περισσότερα ωμέγα τρία λιπαρά
«Ναι» στις Φυτικές ίνες
-Καλό θα είναι να μην αποκλείεις από το διαιτολόγιό σου τροφές όπως φασόλια, φακές, σπόρους και φυστίκια
-Μπορείς να γεμίζεις το πιάτο σου σε κάθε γεύμα με φρούτα και λαχανικά
-Καλό είναι να δοκιμάζεις φρούτα και λαχανικά αντί για χυμούς γιατί πολλά φρούτα έχουν βιταμίνες και στη φλούδα.
-Προτίμησε δημητριακά ολικής άλεσης
Περιόρισε τα κορεσμένα λίπη
-Αν τρως κρέας γενικά, επέλεξε το καθαρό μέρος από το μοσχάρι και το χοιρινό ειδικά τα μέρη που δεν έχουν λίπος. Καλό θα ήταν να μην προέρχεται από την οσφυϊκή χώρα
-Τροφές όπως είναι το σαλάμι, το μπέικον και το χοτ ντόγκ καλό θα ήταν να αποκλειστούν από τη διατροφή σου
-Όταν φτιάχνεις στιφάδο ή σούπα καλό είναι να βάζεις στο ψυγείο ότι απομένει και το λίπος που παγώνει μπορείς να το πετάς πριν ξαναζεστάνεις το φαγητό.
-Μπορείς να προτιμήσεις αντι για παχιά τυριά φέτα με χαμηλά λιπαρά ή μοτσαρέλα
-Για να φτιάξεις σάλτσες και να της πήξεις μπορείς να επιλέξεις κρέμα με χαμηλά λιπαρά
-Γάλα χαμηλών λιπαρών και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών είναι επίσης μια καλή επιλογή.
-Πες όχι στην πέτσα στο κοτόπουλο και την γαλοπούλα
-Επίσης, καλό είναι να κοιτάς την διατροφική αξία στα προϊόντα πριν τα αγοράσεις. Έτσι θα γλιτώσεις αρκτετές θερμίδες, περιττή ζάχαρη και λιπαρά
Μείωσε το αλάτι
-Ένα άλλο καλό κόλπο είναι να προετοιμάζεις πιο συχά μόνος/η το φαγητό σου ώστε να κοντρολάρεις την ποσότητα αλατιού στα γεύματά σου
-Όταν μαγειρεύεις βάλε όσο λιγότερο αλάτι μπορείς.
-Μπορείς να προτιμήσεις τη σάλτσα σόγιας, τις πίκλες και τις ελιές για να νοστιμέψεις το φαγητό σου
-Φρόντισε οι κονσέρβες που επιλέγεις να μην έχουν πρόσθετο αλάτι
-Βότανα, μπαχαρικά, σκόρδο, κρεμμύδια, πιπεριές και λεμόνι ή χυμός λεμονιού προσθέτουν έξτρα γεύση στο φαγητό χωρίς την προσθήκη αλατιού.
Διαβάστε επίσης:
Πέθανε ο άνδρας που δέχτηκε μόσχευμα γενετικά τροποποιημένης καρδιάς χοίρου
Κορωνοϊός: Άλλοι 61 νεκροί και 23.335 νέα κρούσματα
Το φρούτο που κρατά νεανικό το δέρμα και «προστατεύει» από καρδιά και εγκεφαλικό