search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:48
MENU CLOSE

Πέθανε ο άνδρας που δέχτηκε μόσχευμα γενετικά τροποποιημένης καρδιάς χοίρου

09.03.2022 17:54
pig

Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο.

Ο Ντέιβιντ Μπένετ, ο οποίος είχε καταληκτική καρδιοπάθεια, επέζησε για δύο μήνες μετά το χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Όμως η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται πριν από αρκετές ημέρες, όπως είπαν οι γιατροί του στη Βαλτιμόρη, και ο 57χρονος πέθανε στις 8 Μαρτίου.

Ο Μπένετ γνώριζε τους κινδύνους που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση, αναγνωρίζοντας πριν από τη διαδικασία ότι ήταν σαν «ένας πυροβολισμός στο σκοτάδι».

Οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ έλαβαν ειδική άδεια από την αμερικανική ιατρική ρυθμιστική αρχή για να διεξαγάγουν τη διαδικασία, δεδομένου ότι ο Μπένετ – ο οποίος ήταν καθηλωμένος σε κρεβάτι – διαφορετικά θα είχε πεθάνει.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 7 Ιανουαρίου και οι γιατροί λένε ότι τις εβδομάδες που ακολούθησαν πέρασε χρόνο με την οικογένειά του, παρακολούθησε το Super Bowl και μίλησε για την επιθυμία του να πάει σπίτι στον σκύλο του, τον Lucky.

Όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε, αφήνοντας τους γιατρούς του «συντετριμμένους».

«Αποδείχθηκε γενναίος και ευγενής ασθενής που πάλεψε μέχρι το τέλος», δήλωσε ο χειρουργός Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ, ο οποίος πραγματοποίησε τη μεταμόσχευση, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο.

Ο Δρ Γκρίφιθ είπε προηγουμένως ότι η χειρουργική επέμβαση θα φέρει τον κόσμο «ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση της κρίσης έλλειψης οργάνων». Επί του παρόντος, 17 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στις ΗΠΑ περιμένοντας μόσχευμα, με περισσότερους από 100.000 σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα αναμονής.

Η δυνατότητα χρήσης οργάνων ζώων για τη λεγόμενη ξενομεταμόσχευση για την κάλυψη της ζήτησης έχει εξεταστεί από καιρό και η χρήση βαλβίδων καρδιάς χοίρου είναι ήδη κοινή.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Άλλοι 61 νεκροί και 23.335 νέα κρούσματα

Παιδί: Η πολύτιμη βιταμίνη που «δυναμώνει» το ανοσοποιητικό του

Διαβήτης: Ποια δημητριακά πρέπει να τρως – Tips για να γλιτώσεις θερμίδες και λιγούρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:46