search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:42
MENU CLOSE

Η Amazon… πήγε πόλεμο και βρήκε τον μπελά της

09.03.2022 15:39
amazon Tshirts-new

Αμέσως μόλις έγινε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην αγορά βγήκαν και τα σχετικά προϊόντα και η Amazon έκανε χρυσές δουλειές πουλώντας μπλουζάκια με διάφορες εκδοχές του γράμματος «Ζ», που έχει γίνει σύμβολο των ρωσικών δυνάμεων. Προφανώς η εταιρία ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος. Αλλά τελικά βρήκε τον μπελά της από τα οργισμένα σχόλια σε βάρος της και αναγκάστηκε να αποσύρει τα προϊόντα αυτά από την σελίδα της.

Η πιο κομψά διατυπωμένη κατηγορία που δέχτηκε η Amazon είναι πως ενδιαφέρεται μόνο να κερδίσει από τον πόλεμο. Γιατί διατυπώθηκαν κι άλλες απόψεις, πιο σκληρές.

Τα μπλουζάκια με το σύμβολο «Ζ» έφτασαν να πωλούνται μέχρι 20,99 λίρες και μάλιστα η Amazon τα έβαλε στην υπηρεσία εξυπηρέτησης κατά προτεραιότητα, που σημαίνει ότι εξασφάλιζε την παράδοση των παραγγελιών μέσα σε ένα 24ωρο. 

Αμέσως πήραν φωτιά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και χιλιάδες  χρήστες έσπευσαν να ζητήσουν από την Amazon να αποσύρει αυτά τα «αηδιαστικά» προϊόντα, κατηγορώντας την ότι βγάζει κέρδη εκμεταλλευόμενη τον πόνο των ανθρώπων που υποφέρουν από τις δυνάμεις του Πούτιν.

Ο ακτιβιστής Άντι Κίνσεϊ έγραψε «Ενδιαφέρεται η AmazonUK να το αποσύρει αυτό; Ή μήπως υποστηρίζει την Ρωσία;»

«Η AmazonUK πουλάει αναμνηστικά της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής, βγάζοντας κέρδη από τον πόλεμο και τον πόνο που προκαλεί. Πρέπει να αποσυρθεί το προϊόν αμέσως», έγραψε ένας άλλος χρήστης των social media, ο Ματ Γουίλσον.

«Δεν το πιστεύω, αλλά φαίνεται πως είστε ικανοί! Αηδιαστικό. Αποσύρτε το από την Amazon», απαίτησε ο πρόεδρος της φιλανθρωπικής εταιρίας Greater Manchester Poverty Action, Γκράχαμ Γουίθαμ.

«Είστε σοβαροί εκεί στην Amazon;», αναρωτήθηκε ο Ρομπ Ελ.

Ο σάλος ήταν τόσο έντονος, που η Amazon υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ότι τα αμφιλεγόμενα προϊόντα αποσύρονται άμεσα, παρότι ήταν μεγάλος όγκος των παραγγελιών.

«Γιατί πρέπει να προκαλέσετε τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για να πάρετε μιαν απόφαση; Γιατί δεν έχετε ηθικούς φραγμούς χωρίς να υπάρχει η δημόσια κατακραυγή;», αναρωτήθηκε ένας άλλος χρήστης των social media, όταν ανακοινώθηκε ότι η Amazon αποσύρει από το διαδικτυακό «ράφι» της τα μπλουζάκια με το «Ζ».

Τι σημαίνει το σύμβολο «Ζ»

Το γράμμα «Ζ» έχει αναδειχθεί σε σύμβολο των υποστηρικτών του Πούτιν, καθώς  αναγράφεται στα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι το μαρκάρισμα των τανκς και των τεθωρακισμένων με το γράμμα «Ζ» έγινε για να ξεχωρίζουν .

 Όμως διατυπώθηκε και η άποψη ότι παραπέμπει στο σύνθημα ‘Za pobedy’ , που σημαίνει «Για την Νίκη», ή στο  ‘Zapad’, που σημαίνει «Δύση». Η λέξη «Δύση» αναφέρεται στις στρατιωτικές δυνάμεις που διατηρεί η Ρωσία στα δυτικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ζαχάροβα: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία – «Δεν απειλούμε το ΝΑΤΟ»

Κίνα: Το NATO έφτασε την ένταση μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας «στα άκρα»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Τσερνόμπιλ: Φόβοι για διαρροή ραδιενεργών ουσιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:39