search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:01
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία – Τσερνόμπιλ: Φόβοι για διαρροή ραδιενεργών ουσιών

09.03.2022 14:07
chernobyll_new
Photo: Timm Suess -Folgen Chernobyl Reactor Gate

Πλήρης διακοπή της ηλεκτροδότησης υπάρχει στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, με τη διαχειρίστρια εταιρεία να εκφράζει ανησυχία για κίνδυνο διαρροής ραδιενεργών ουσιών.

Η ηλεκτροδότηση του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ και των συστημάτων ασφαλείας του έχει διακοπεί «πλήρως» εξαιτίας των ρωσικών στρατιωτικών ενεργειών, ανακοίνωσε η εταιρεία Ukrenergo, διαχειρίστρια του ουκρανικού δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ «έχει πλήρως αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτροδότησης εξαιτίας των στρατιωτικών ενεργειών του ρώσου κατακτητή. Ο σταθμός δεν διαθέτει πλέον ηλεκτρική τροφοδοσία», αναφέρεται στην σελίδα της Ukrenergo στο Facebook, όπως μεταδίδουν Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της σύνδεσης με το δίκτυο και της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος έχει καταληφθεί από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δεν είναι δυνατές λόγω των εχθροπραξιών, διευκρίνισε η Energoatom.

Διαβάστε επίσης:

«Τρίβουν τα χέρια τους» οι αμυντικές βιομηχανίες ΗΠΑ και Ρωσίας με τον πόλεμο – Εκτίναξη κερδών

Κορωνοϊός – Αυστρία: Τέλος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός λίγο πριν «πέσουν» τα πρώτα πρόστιμα

Ζελένσκι: «Οι εταίροι μας θα έχουν την ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:01