search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:41
MENU CLOSE

Ντόμινο εξελίξεων στην τηλεθέαση από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

09.03.2022 18:23
polemos_tv93_new

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε στο τηλεοπτικό τοπίο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με ανακατατάξεις και αναδιανομή της πίτας τηλεθέασης.

Δεν μπορεί να παραγνωριστεί η είδηση πως το Open είδε για πρώτη φορά από συστάσεως του- ίσως ακόμα και από την εποχή του πρώην Epsilon- που εμφανίζεται στις μετρήσεις δυναμικότητας της Nielsen Audience Measurement με διψήφιο μερίδιο εβδομαδιαίας τηλεθέασης.

Το κανάλι της Παιανίας ξεκόλλησε από τα μονοψήφια μερίδια τηλεθέασης που αποσπούσε ως και πριν από δύο εβδομάδες.

Στο επταήμερο 28 Φεβρουαρίου εως 6 Μαρτίου είδε το «κομμάτι» που του αναλογεί από την πίτα τηλεθέασης να υπερδιπλασιάζεται σε μέγεθος, συγκριτικά με την «εικόνα» που εμφάνιζε μέχρι πρόσφατα και να προσεγγίζει το 11%.

Ο σταθμός με την αναιμική μέχρι τώρα τηλεθέαση και το αδιάφορο σε γενικές γραμμές πρόγραμμα πόνταρε για μια ακόμη φορά στην ενημέρωση, η οποία αποδεικνύεται «γερό χαρτί» του.

Το πρώτο δείγμα είχε φανεί το περασμένο καλοκαίρι με την ανταπόκριση που έδειξε μερίδα τηλεθεατών στην κάλυψη που έκανε το Open στις σαρωτικές πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια.

Σε μια «νεκρή» περίοδο, λόγω καλοκαιριού, το κανάλι της Παιανίας αξιοποίησε και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση που του παρουσιάστηκε.

Αποτέλεσμα ήταν το εβδομαδιαίο μερίδιο του από το 7% να διαμορφωθεί στο 9,6% (9-15/8/2021).

Με την έναρξη της σεζόν το μερίδιο του σταθμού συρρικνώθηκε, λόγω ισχυρού ανταγωνισμού, και ήταν στην περιοχή του 4%, κάτω και από το μερίδιο της ΕΡΤ1.

Το κανάλι με πρόγραμμα «συντήρησης»,μόλις ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία ρίσκαρε και «επένδυσε» στην ενημέρωση.

Την εβδομάδα που πέρασε η σφυγμομέτρηση ης Nielsen εμφανίζει το Open ισοδύναμο με το Star.

Την μερίδα του λέοντος διατήρησε ο Σκάι, πλην όμως το κομμάτι του ήταν κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα μικρότερο από εκείνο της προπερασμένης εβδομάδας.

Δεύτερο σε δυναμικότητα το Mega με ανεπαίσθητη κάμψη, τρίτος ο Alpha με ελαφρά άνοδο και τέταρτος ο ΑΝΤ1 το μερίδιο του οποίου διαφοροποιήθηκε κατά μία και κάτι ποσοστιαία μονάδα.

Η ΕΡΤ1 έχασε έδαφος, απόδοση που χρήζει προσεκτικής ανάγνωσης, ενώ ανεπαίσθητη ανοδική τάση σημείωσαν ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3.

Μένει να φανεί αν το Open καταφέρει να διατηρήσει αυτό που δείχνει να κατακτά τις τελευταίες ημέρες και να κεφαλαιοποιήσει πάνω σε αυτό ή επιστρέψει στη θέση του αουτσάιντερ. Αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει από δω και πέρα.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νάσος Πουλακίδας

MasterChef: Ο Μπόμπαινας εξόργισε τον Μαμαλάκη: «Καταστροφική τοξικότητα, να τον μαζέψει η παραγωγή»

Mega: On Air καβγάς Ευαγγελάτου με τον Ανταποκριτή του σταθμού στη Μόσχα – «Είναι fake ο πόλεμος»;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:35