search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:38
MENU CLOSE

Ουκρανία: Αφαίρεσε όλα τα μετάλλια και τις διακρίσεις του Τίμοστσουκ

09.03.2022 20:46
timoktouk_new

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο Ανατόλι Τίμοστσουκ εξαιτίας της «σιωπής» του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την παραμονή του στο τεχνικό τιμ της ρωσικής Ζενίτ.

Ο 42χρονος εργάζεται ως βοηθός προπονητή στη Ζενίτ και σε αντίθεση με άλλους συμπατριώτες του, όπως ο Αντρέι Βορονίν, δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του στο ρωσικό ποδόσφαιρο.

Ο 42χρονος Τίμοστσουκ είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική Ουκρανίας, μετρώντας 144 συμμετοχές από το 2000 έως το 2016. Κέρδισε τίτλους με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά και το τρεμπλ με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου το 2013.

Οι κατηγορίες προς το πρόσωπό του φτάνουν μέχρι και την προδοσία και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ουκρανίας αποφάσισε να του αφαιρέσει το δίπλωμα προπονητή αλλά και κάθε διάκριση.

«Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Τίμοστσουκ, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, όχι μόνο δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις για το θέμα, αλλά ούτε διέκοψε τη συνεργασία του και με το ρωσικό σύλλογο. Την ώρα που ένας άλλος σύλλογος, η Μπάγερν, δημοσιεύει ανακοινώσεις και ενεργεί υποστηρικτικά στην Ουκρανία, ο Τίμοστσουκ συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός και να δουλεύει στο σύλλογο του επιτιθέμενου. Κάνοντας τη συνειδητή επιλογή του, ο Τίμοστσουκ καταστρέφει την εικόνα του ουκρανικού ποδοσφαίρου και παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας και του ευ αγωνίζεσθαι της ομοσπονδίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης

Super League: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Άρης στην πρεμιέρα των playoffs

Για «επικίνδυνη προβοκάτσια» με την ηλεκτροδότηση στο Τσερνόμπιλ κάνει λόγο η Μόσχα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η μητέρα ήθελε να χωρίσει, όχι ο πατέρας» λέει ο Απόστολος Λύτρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:35