search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

10.03.2022 17:58
eurovision_new

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Die Together».

Το τραγούδι αποτελεί μια συναισθηματική μπαλάντα, που είναι σε σύνθεση της ίδιας της Αμάντα μαζί με τον Νορβηγό συνθέτη Bjorn Helge.

Σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε ο Δημήτρης Κοντόπουλος ενώ τη σκηνική παρουσία θα επιμεληθεί για ακόμα μία φορά ο Φωκάς Ευαγγελινός. Το video clip ήταν μια έμπνευση του σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα και τα γυρίσματά του πραγματοποιήθηκαν στη Σύμη.

Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας μετά την περσινή σαρωτική νίκη των Maneskin με το «Zitti e buoni» και 40 χώρες θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο βραβείο.

Η Ελλάδα έπειτα από κλήρωση που είχε πραγματοποιηθεί λίγο καιρό πριν θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 10 Μαΐου.

Ακούστε το τραγούδι ΕΔΩ

Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord είναι 24 ετών κι έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Όταν ήταν τριών ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της επίθετο.

Σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της και κάνοντας εμφανίσεις σε αμέτρητα τηλεοπτικά σόου.

Διαβάστε επίσης

Προειδοποίηση Πούτιν για αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως – «Παράνομες οι κυρώσεις»

Κακοκαιρία «Φίλιππος: Νέα προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας – Πού χιονίζει τώρα στην Αττική

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αναπτύξουν βιοπαράγοντες με στόχο εθνοτικές ομάδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15