search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:11
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Φίλιππος: Νέα προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας – Πού χιονίζει τώρα στην Αττική

10.03.2022 17:08
Filippos65-new

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία «Φίλιππος» που πλήττει την χώρα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό και χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε νέα προειδοποίησή της αναφέρει:
«Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».

Από το πρωί χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους. Νωρίτερα, σημειώθηκε καραμπόλα επτά αυτοκινήτων στην εθνική οδό κοντά στο Σείριο.

Λόγω της χιονόπτωσης κλειστές είναι η οδός Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς Υμηττό, η Λεωφόρος Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής.

Αυτή την ώρα, χιονίζει σε Βριλήσσια, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Μαλακάσα, Τατόι, Ωρωπό, ενώ χιονόνερο ρίχνει στον Ασπρόπυργο, το Πέραμα, την Ελευσίνα,  και τα Άνω Λιόσια και στα περισσότερα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια.

Δείτε πού χιονίζει ΕΔΩ


Στη φωτογραφία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος, καταγράφεται «το μέγιστο στροβιλισμού που κινούμενο νότια νοτιοανατολικά προκαλεί χιονοπτώσεις κυρίως στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τις κεντρικές περιοχές Στερεάς και Πελοποννήσου αλλά και η  μεταφορά ψυχρότερων αερίων μαζών στο βόρειο Αιγαίο που θα ενεργοποιήσουν  το Aegean Snow Effect, με αποτέλεσμα την εκδήλωση χιονιού και ίσως χιονοκαταιγίδων».

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδα ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 66η χ/θ (Στροφυλλιά) έως την 88η χ/θ (Παπάδες), με την κίνηση  των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (Νομός Ευβοίας).

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των Αφιδνών και πάνω με τον έλεγχο των οχημάτων να γίνεται στη γέφυρα Καλυφτάκη. Κανονικά διεξάγεται πλέον η κίνηση των φορτηγών στην Αττική Οδό, καθώς ήρθη η σχετική απαγόρευση που τέθηκε σε ισχύ από το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η κυκλοφορία στην Αττική έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

Λ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

· Για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL [πρώην CYCLON].

 · Για όλα τα οχήματα επί της Λ. Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. ( Από 01:40΄ ώρα της 10-03-2022).

· Παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω. (Από 22:00 της 09/03/2022)

· Παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής). (Από 22:00 της 09/03/2022)

· Επ. Ο. Εκάλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ μέχρι το Πάρκο Ανατολής (από ώρα 03:20). · Λ. Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης. (από ώρα 03:20).

· Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό. (από ώρα 04:15 της 10/03/2022).


Στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε., από την 56,728η χ/θ (όρια Νομού Αττικής) έως την 93η χ/θ (Μετωπικά Διόδια Θηβών) , στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. (Νομός Βοιωτίας).

Στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας (Α – 11), από την 1η χ/θ έως την 11η χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς Π.Α.Θ.Ε. με προορισμό τη Λαμία, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων που διεξάγεται προς Π.Α.Θ.Ε., να πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (Νομός Ευβοίας).
Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ (Ριτσώνα), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. (Νομός Ευβοίας).
Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στο Νομό Ευβοίας, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και:

-Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
-Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
-Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
-Στην Επαρχιακή Οδό Αγδίνων – Παπάδων .
-Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.


Σε ισχύ βρίσκεται την ίδια ώρα, το έκτακτο δελτίο καιρού, όπου σήμερα προβλέπονται  χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, τις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και μέχρι το απόγευμα τις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της
Θράκης.

Την Παρασκευή (11-03-2022) και το Σαββατοκύριακο (12 και 13-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά
καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από την Κυριακή αναμένεται αισθητή βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σχεδόν 22.000 νέα κρούσματα και 56 νεκροί

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα από τη διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσερνόμπιλ

Πάτρα: «Ποιος ζήτησε να κρυφτούν μώλωπες από το πρόσωπο ενός εκ των παιδιών», λέει ο Κατερινόπουλος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06