search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:53
MENU CLOSE

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα από τη διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσερνόμπιλ

10.03.2022 16:26
tsernobil54-new

Καθησυχάζει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας τους πολίτες αποκλείοντας το ενδεχόμενο οποιουδήποτε κινδύνου από την διακοπή της εξωτερικής τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια της πυρηνικής εγκατάστασης του Τσερνόμπιλ, όπου η τροφοδοσία παρέχεται πλέον από γεννήτριες.

Όπως τονίζει, «η απώλεια της εξωτερικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει σημειωθεί, έχει αρνητικό αντίκτυπο στις λειτουργίες ασφάλειας, ωστόσο, με δεδομένα τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης, δεν δύναται να προκαλέσει κρίσιμες συνέπειες. Δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα ραδιολογικού κινδύνου για την Ελλάδα από το εν λόγω συμβάν, το οποίο, με βάση διαθέσιμες εξειδικευμένες αναλύσεις, δεν δείχνει να συνιστά σημαντικό κίνδυνο ούτε σε τοπικό επίπεδο».

Η ΕΕΑΕ σημειώνει επίσης «ότι όλοι οι αντιδραστήρες του Τσερνόμπιλ έκλεισαν σταδιακά μετά την καταστροφή του 1986. Σήμερα, οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην περιοχή αυτή περιλαμβάνουν: δεξαμενή αποθήκευσης αναλωθέντων καυσίμων, εγκατάσταση ξηρής αποθήκευσης αναλωθέντων καυσίμων, εγκαταστάσεις αποθήκευσης στερεών και υγρών αποβλήτων προς περαιτέρω επεξεργασία, τρεις αντιδραστήρες υπό αποξήλωση και τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα Νο 4 εντός ειδικού περιβλήματος (σαρκοφάγο)».

Όλα αυτά ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και υπάρχει ακόμη το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Σύντομα θα έχουμε δράστη ή δράστες για τον θάνατο των παιδιών», λέει ο Κατερινόπουλος (Video)

Δημήτρης Κοντομηνάς: Οι γυναίκες της ζωής του – Μεγαλύτερη αδυναμία η κόρη του, Μαρία (Photos)

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας – Τι αναμένεται τις επόμενες ώρες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:53