search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:24
MENU CLOSE

Μπάιντεν για Πούτιν: Είναι εγκληματίας πολέμου – «Απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική» απαντά το Κρεμλίνο

16.03.2022 21:30
biden-23542-new

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου», αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Για «απαράδεκτα» σχόλια και «ασυγχώρητη ρητορική» έκανε λόγο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Είναι ένας εγκληματίας πολέμου», δήλωσε εμφατικά ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά αυτήν τη φράση για να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα σχόλια του Μπάιντεν που χαρακτήρισε τον Πούτιν εγκληματία πολέμου ήταν «απαράδεκτα» και η ρητορική «ασυγχώρητη από τον αρχηγό του κράτους, του οποίου οι βόμβες σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σημειώνεται πως έως τώρα, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ απέφευγαν τη χρήση της φράσης «εγκληματίας πολέμου», επικαλούμενοι μια συνεχιζόμενη έρευνα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

«Μετά το αίτημα» του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνθηκε νωρίτερα στο αμερικανικό Κογκρέσο — μέσω τηλεδιάσκεψης – «βοηθάμε την Ουκρανία να αποκτήσει περισσότερα και μεγαλύτερης εμβέλειας συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η στρατιωτική βοήθεια «περιλαμβάνει 800 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να διασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν να αναχαιτίζουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που επιτίθενται στον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει επίσης drones στο Κίεβο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης του ΟΗΕ (ICJ) στη Χάγη διέταξε τη Ρωσία να σταματήσει την εισβολή της, λέγοντας ότι δεν έχει δει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει την αιτιολόγηση του Κρεμλίνου για τον πόλεμο, ότι δηλαδή η Ουκρανία διέπραττε γενοκτονία κατά των ρωσόφωνων στα ανατολικά της χώρα.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Τρίμηνο πρόγραμμα ύψους 1,1 δισ. ευρώ για 3,2 εκατομμύρια πολίτες (Video)

Μέτρα για την ακρίβεια: Πώς θα δοθεί το ποσό για την επιδότηση καυσίμων

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:24