search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:36
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν στέλνει στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατ. δολαρίων (Video)

16.03.2022 20:06
biden16322_new

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποστολή αντιαεροπορικών όπλων «μεγαλύτερου βεληνεκούς» στην Ουκρανία, στην οποία περιλαμβάνονται και drones. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η νέα πρόσθετη αμερικανική βοήθεια είναι «άνευ προηγουμένου» και ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια δολάρια.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον Πούτιν να νικήσει στην Ουκρανία». «Τι διακυβεύεται εδώ; Η ελευθερία, το δικαίωμα των ανθρώπων να επιλέγουν» επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει κάνει βαρβαρότητες στην Ουκρανία. «Ο Πούτιν κρατάει εκατοντάδες ομήρους σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη» υποστήριξε, μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι προέτρεψε το Κογκρέσο να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τη χώρα του από την εισβολή της Ρωσίας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία, συμπεριλαμβανομένης μιας ακόμη έκκλησης για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα, πως η αντίθεση του Μπάιντεν στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, δεν έχει αλλάξει.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανικές αρχές: Ρώσοι βομβάρδισαν θέατρο – καταφύγιο αμάχων στη Μαριούπολη – Επίθεση σε κονβόι αμάχων προς Ζαπορίζια (videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφτασε στη Ζαπορίζια ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θα ανεχτεί επίθεση, αλλά δεν θα αναπτύξει δυνάμεις του στην Ουκρανία (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34