search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:46
MENU CLOSE

Ουκρανικές αρχές: Ρώσοι βομβάρδισαν θέατρο – καταφύγιο αμάχων στη Μαριούπολη – Διαψεύδει η Μόσχα (videos)

16.03.2022 19:30
marioypoli theatro578-new

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι πολίτες στην πολιορκούμενη Μαριούπολη, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο. Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός, πρόσθεσε.

«Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτίριο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί άμεσα ο απολογισμός θυμάτων, γιατί οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται», ανέφερε το δημαρχείο σε ανάρτηση στο Telegram αναρτώντας μια φωτογραφία του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί.

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε στο BBC ότι υπολογίζει πως εκεί βρίσκονταν έως και 1.200 άτομα.

Ο Πάβλο Κυριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνετσκ που περιλαμβάνει τη Μαριούπολη, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν «να καταστρέψουν την πόλη και τον λαό της» αφού ένα θέατρο υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αρκετές εκατοντάδες κάτοικοι της Μαριούπολης είχαν βρει καταφύγιο στο Θέατρο.

«Η τύχη τους είναι άγνωστη, καθώς η είσοδος είναι αποκλεισμένη από ερείπια», είπε.

«Οι Ρώσοι λένε ήδη ψέματα, λέγοντας ότι το αρχηγείο του Συντάγματος του Αζόφ ήταν εκεί. Αλλά οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι υπήρχαν μόνο άμαχοι», συνέχισε.

«Τώρα υπάρχουν έγκυες και γυναίκες με παιδιά κάτω από τα ερείπια. Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία!», πρόσθεσε.

Επί του παρόντος είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων και η έκταση της καταστροφής.

RIA: Η Ρωσία αρνείται ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κατά του θεάτρου της Μαριούπολης

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον θεάτρου στη Μαριούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν τη Μαριούπολη, με προορισμό τη Ζαπορίζια.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

«Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφτασε στη Ζαπορίζια ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θα ανεχτεί επίθεση, αλλά δεν θα αναπτύξει δυνάμεις του στην Ουκρανία (video)

Πούτιν: Ελβετοί μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν την ερωμένη του από τη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:46