search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 09:34
MENU CLOSE

Διαψεύδει ο Παναγιωτόπουλος τη συζήτηση περί «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου με τον Χουλουσί Ακάρ

17.03.2022 21:11
akar-panagiotopoylos-4-new

«Με τον Χ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με σημερινή του δήλωση αναφορικά με το αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της έκτακτης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου» υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ξεκαθάρισε: «Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας πρότεινε την από κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου.

Αντιθέτως, η ελληνική πλευρά από την Τετάρτη είχε κάνει λόγο για συζήτηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Τουρκίας  με συμφωνία στην σημασία της μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), κατέληγε η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Εκρηκτικό» το κλίμα και στη μεταποίηση από τις αυξήσεις σε ενέργεια κα πρώτες ύλες

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» ετοιμάζεται για τη μάχη του συνεδρίου (Photos)

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη με Κατρίνη στη Βουλή – «Εγώ σε διόρισα στον ΟΚΑΝΑ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 09:34