search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:26
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» ετοιμάζεται για τη μάχη του συνεδρίου (Photos)

17.03.2022 17:53
tsakalotos-skourletis-235-new

Σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα στελέχη της «Ομπρέλας» συναντώντας δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να μιλήσουν μαζί τους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας .

Η συνάντηση έγινε στο μπαρ «Low Profile» με αφορμή το 3ο συνέδριο του κόμματος που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα από σήμερα. Όπως είναι ήδη γνωστό οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και της ΚΕ από την βάση του κόμματος και όχι από το συνέδριο έχει φέρει πολλές διαφωνίες στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου καθώς τα στελέχη της λεγόμενης «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» έχουν δηλώσει εξαρχής τη διαφωνία τους στην νέα εκλογική διαδικασία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο τι θα γίνει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του προέδρου από την βάση, τα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση αλλά και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Αυτό που αποκόμιζε κάποιος από αυτή τη συνάντηση, ήταν η αίσθηση ότι παρά το γεγονός ότι κανείς δεν αμφισβητεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα, η ατμόσφαιρα στο συνέδριο δεν θα είναι και πολύ ήρεμη καθώς τα στελέχη της «Ομπρέλας» άφησαν να εννοηθεί ότι θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην πρόταση τους η εκλογή του προέδρου και της ΚΕ να γίνει από το συνέδριο όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά και στον αριστερό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το κόμμα τους.

Μάλιστα αρκετά από τα στελέχη της «Ομπρέλας» αναρωτιόντουσαν δηκτικά πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί να εκλεγεί το ανώτερο από 80- 85.000 ψήφους όταν ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξελέγη με 250.000 ψήφους παραβλέποντας ωστόσο επιδεκτικά ότι εκεί ψήφισαν και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμη οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπάρχει ένα «αντι-Ομπρέλα» κίνημα το οποίο ταυτίζεται με το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που υπάρχει αυτή την στιγμή  στην κοινωνία. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το μείζον θέμα του ανοίγματος που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην μεσαία τάξη. Στελέχη της «Ομπρέλας» υποστήριξαν ότι αυτή την στιγμή στην αδιευκρίνιστη ψήφο υπάρχει ένα 30% (μέσα στο οποίο ανήκει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης , η Ζωή Κωνσταντοπούλου) το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το προσεγγίζει γιατί έχει επικρατήσει η άποψη όσων προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και επιθυμούν να κινηθούν στην πεπατημένη.

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι δεν πήραν ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα για το τι θα γίνει την επομένη του συνεδρίου. Αν δηλαδή υπάρχουν σκέψεις για αποχή από την κάλπη της εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ….

Φυσικά όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν στηθεί η μεγάλη κάλπη των εθνικών εκλογών, η οποία θα διαμορφώσει και την πολιτική επικαιρότητα.

Στη συνάντηση αυτή ήταν μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Βούτσης , ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Ανδρέας Ξανθός, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Πάνος Λάμπρου, η Άνετα Καββαδία.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να σημειώσουμε πάντως ότι μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχολίασε για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, «too little too late» και εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα ψηφίσει αν και δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη με Κατρίνη στη Βουλή – «Εγώ σε διόρισα στον ΟΚΑΝΑ»

Πέθανε η πρώην βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου

Ανδρουλάκης: «Καθυστερημένα τα μέτρα της κυβέρνησης – Μπορούμε να ξαναγίνουμε κυβερνητική δύναμη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:21