search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:08
MENU CLOSE

«Σφαγή» στο υπουργικό με… σφάγιο τον Τσιάρα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2221
17/03/2022
19.03.2022 10:14
tsiaras_new

Εμπόλεμη ζώνη θύμισε το υπουργικό συμβούλιο όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας παρουσίασε νομοσχέδιο στο οποίο προβλεπόταν αυξημένη προστασία στους προστατευόμενους μάρτυρες διαφόρων υποθέσεων, η οποία, όμως, θα κάλυπτε και τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες της Novartis. Ήταν μεγάλη η αντίδραση που εκδηλώθηκε και χρειάστηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε το νομοσχέδιο να αποσυρθεί και να επανέλθει τροποποιημένο και βελτιωμένο.

Εκείνοι που αντέδρασαν πρώτοι ήταν οι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Θάνος Πλεύρης και Βασίλης Κικίλιας, που τόνισαν ότι δεν μπορεί να έρθει τέτοια διάταξη στη Βουλή, ιδιαιτέρως όταν υπάρχει πρόσφατα η υπόθεση Novartis (που ακόμα δεν έχει κλείσει, μιας και εκκρεμεί το θέμα του Ανδρέα Λοβέρδου), την οποία η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛΛ καταγγέλλουν ως σκευωρία – θυμίζουμε ότι οι άλλες περιπτώσεις έχουν μπει στο αρχείο.

Ο Τσιάρας είπε ότι δέχεται πιέσεις από τη Διεθνή Διαφάνεια και πως το νομοσχέδιο αποτελεί υποχρεωτική ενσωμάτωση Οδηγίας, χωρίς να πείσει τους υπουργούς οι οποίοι διαφωνούσαν. Τις επόμενες μέρες χρειάστηκε τηλεφωνική επικοινωνία Γεωργιάδη – Τσιάρα για να λυθούν τυχόν παρεξηγήσεις, ενώ ο Γεωργιάδης επικοινώνησε και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος σε Πέτσα για τον Μαρξ: «Δεν θα τον σώζει ούτε η λίστα του»

Ο Οικονόμου ξεκίνησε το briefing με… Καββαδία!

Γιάννης Λοβέρδος: Έχασα 130 κιλά και για να «βουλώσω στόματα» – Λάθος η δήλωση για τη συνεπιμέλεια (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09