search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:58
MENU CLOSE

Λετονία: «Μαύρη λίστα» ρώσων καλλιτεχνών – Τους απαγορεύει την είσοδο για υποστήριξη στον Πούτιν (Video)

24.03.2022 14:22
nikita_mikhalko_new

Σε κυνήγι μαγισσών έχει επιδοθεί η Λετονία, βάζοντας σε «μαύρη λίστα» 25 ανθρώπους της τέχνης διεθνούς εμβέλειας, τους οποίους κατηγορεί ότι στηρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς ανακοίνωσε ότι η χώρα του απαγορεύει την είσοδο σε 25 προσωπικότητες, «που έχουν εκφράσει ενεργό πολιτική υποστήριξη για την επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Μεταξύ αυτών ο σκηνοθέτης Νικίτα Μιχάλκοφ, ο μαέστρος Βαλερί Γκεργκίεφ, με τον οποίον διέκοψαν ήδη την συνεργασία οι φιλαρμονικές του Μονάχου, του Παρισιού και του Ρότερνταμ, αλλά και η όπερα στην Σκάλα του Μιλάνου, ο μουσικός Νικολάι Ραστοργκίεφ και η τραγουδίστρια Πολίνα Γκαγκάρινα, η οποία εκπροσώπησε την Ρωσία στον διαγωνισμό της Eurovision το 2015.

Στην «μαύρη λίστα» βρίσκεται και μία Λευκορωσίδα καλλιτέχνης, η Ναταλία Ποντόλσκαγια. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι στην λετονική «μαύρη λίστα» περιλαμβάνεται και η  Λετονή μπαλαρίνα Ίλζε Λίεπα, κόρη του διάσημου χορευτή Μάρις Λίεπα, ο οποίος έκανε καριέρα στην ΕΣΣΔ και πέθανε το 1989.

«Η υποστήριξη στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από το καθεστώς του Κρεμλίνου συνεπάγεται συνυπευθυνότητα για τα εγκλήματα, επομένως η είσοδος τέτοιων ανθρώπων στη Λετονία δεν επιτρέπεται», δήλωσε ο Ρίνκεβιτς.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη: Τα 5 κρίσιμα ερωτήματα και το παρασκήνιο (Videos)

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παντρεύτηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τη δικηγόρο του (Photos)

ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:58