search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:42
MENU CLOSE

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παντρεύτηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τη δικηγόρο του (Photos)

24.03.2022 12:12
assange-gamos

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παντρεύτηκε τη σύντροφό και δικηγόρο του, Στέλα Μόρις, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μπέλμαρς, στο Λονδίνο.

Ο 50χρονος ιδρυτής των Wikileaks έχει ήδη δυο παιδιά με τη Μόρις, την οποία γνώρισε το 2011, ως μέλος της υπερασπιστικής του ομάδας.

Η νύφη φόρεσε ασημένιο νυφικό της διάσημης σχεδιάστριας Vivienne Westwood και του Andreas Kronthaler, με το πέπλο του να έχει κεντημένα μηνύματα συμπαράστασης στο ζευγάρι από φίλους και συγγενείς.

Ο Ασάνζ φόρεσε ένα κιλτ που δημιούργησε η σχεδιάστρια τιμώντας την σκωτσέζικη καταγωγή του.

Κιλτ φορούσαν και τα δύο παιδιά του ζευγαριού, ο 4χρονος Γκαμπριέλ και ο 3χρονος Μαξ.

Στη μικρή τελετή στις φυλακές βρέθηκαν ο πατέρας του Ασάνζ και δύο δεσμοφύλακες, ενώ υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί για να ευχηθούν στους νεόνυμφους.

Αναφερόμενη στο νυφικό της η Στέλα Μόρις μίλησε στη Guardian και είπε ότι είναι τιμή της που φορά αυτήν την όμορφη δημιουργία, την οποία χαρακτήρισε ως σύμβολο της αγάπης και της ανυπομονησίας του ζευγαριού μπροστά σε αυτή την σκληρή κατάσταση.

Η νύφη έκοψε τη γαμήλια τούρτα έξω από το κτίριο και μίλησε στους συγκεντρωμένους λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενη, αλλά και πολύ λυπημένη. Μακάρι να ήταν εδώ. Αυτό που περνάμε είναι απάνθρωπο. Είναι το πιο εκπληκτικό άτομο στον κόσμο και πρέπει να είναι ελεύθερος. Αλλά η αγάπη θα μας οδηγήσει».

Το Μπέλμαρς, που έχει «φιλοξενήσει» μερικούς από τους πιο διαβόητους εγκληματίες της Βρετανίας, αρνήθηκε να επιτρέψει σε δημοσιογράφους ή φωτογράφους να παρευρεθούν ως μάρτυρες.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks βρίσκεται εκεί περίπου τα τελευταία τρία χρόνια, όταν απομακρύνθηκε από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε παραμείνει για 7 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία (Photos)

ΗΠΑ: «Μεσαίωνας» και στο Άινταχο – Νέος νόμος περιορίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Φρίκη στο Μεξικό – Επτά απανθρακωμένα πτώματα μέσα σε φορτηγάκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:31