search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:41
MENU CLOSE

ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία (Photos)

24.03.2022 11:06
army new

Την εικόνα ενός ρωσικού στρατού χωρίς ηθικό και με βαριές απώλειες στην Ουκρανία, δίνει το ΝΑΤΟ, που υποστηρίζει ότι 40.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί ή αιχμαλωτιστεί στις τέσσερις εβδομάδες του πολέμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ, τις οποίες δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail, οι μεγάλες απώλειες έχουν επηρεάσει αρνητικά το ηθικό των ρωσικών δυνάμεων και επισημαίνεται ότι κινδυνεύει πλέον η επιχείρηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, διότι κρίνεται ότι δεν θα είναι βιώσιμη αν οι απώλειες φτάσουν στο 30%-δηλαδή περίπου στους 60.000 άνδρες.

Η σοβαρότερη απώλεια στελεχών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχει χάσει 15 ανώτατους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού, κάτι που αποτελεί την σοβαρότερη απώλεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει υποστεί  η Ρωσία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, που δεν αποκάλυψε το όνομά του, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει χάσει μεταξύ 7.000 και 15.000 στρατιώτες στην Ουκρανία. Σύμφωνα με αναλυτές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αν ο συνολικός αριθμός νεκρών, τραυματιών και αιχμαλώτων ανέλθει στους 60.000 άνδρες, τότε τίθεται θέμα βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Δυτικοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται η Daily Mail εκτιμούν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εστιάσει τις προσεχείς ημέρες στις επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία, παγώνοντας τις κινήσεις στα άλλα μέτωπα. Οι πληροφορίες για τις απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία δεν επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες πηγές

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: «Μεσαίωνας» και στο Άινταχο – Νέος νόμος περιορίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Φρίκη στο Μεξικό – Επτά απανθρακωμένα πτώματα μέσα σε φορτηγάκι

Ουκρανία: Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας ζητάει ο Ζελένσκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:40