search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:27
MENU CLOSE

Βλαντίμιρ Πούτιν: Τα χλιδάτα σκάφη και το μικρό «πριγκιπάτο» του Ρώσου προέδρου (Videos)

24.03.2022 11:59
villa_putin_new

Αποκαλείται και «πλωτό παλάτι» του Βλαντίμιρ Πούτιν και είναι ένα εντυπωσιακό σούπερ- γιοτ με έξι καταστρώματα, αξίας 500 εκατομμυρίων λιρών.

Από τότε που άρχισε η ναυπήγηση του γιοτ κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο ιδιοκτήτης είναι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, αλλά τελικά η «Scheherazade» συνδέθηκε με τον Πούτιν από την ερευνητική ομάδα του Ρώσου αντικαθεστωτικού Ναβάλνι, η οποία υποστηρίζει πως πολλά από τα μέλη του πληρώματος του σκάφους είναι άνδρες της ελίτ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Όσοι είχαν στο μυαλό τους ως πρότυπο πολυτέλειας το βρετανικό βασιλικό σκάφος «Britannia», πρέπει να αλλάξουν άποψη, βλέποντας τις εικόνες του πλωτού παλατιού του Βλαντίμιρ Πούτιν. Το οποίο δεν ναυπηγήθηκε για μια βασίλισσα, αλλά για έναν άνθρωπο που η ματαιοδοξία του είναι υπέρμετρη.

Η κυριαρχία του χρυσού και του μαρμάρου στους εσωτερικούς χώρους της «Σεχραζάτ» είναι τόσο εντυπωσιακή που κάνει τους δημοσιογράφους της Daily Mail να θεωρούν ότι είναι εξοργιστικό να υπάρχει ένα σκάφος με πολυτέλεια που ξεπερνά αυτό της βασίλισσάς τους. Η «Σεχραζάτ» είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά, πολυτελή και ακριβά σκάφη που έχουν ναυπηγηθεί.

Διαθέτει:

  • δύο ελικοδρόμια, όπου μπορούν να προσγειωθούν και ελικόπτερα του στρατού,
  • ένα υπερσύγχρονο σύστημα επικοινωνίας και
  • μία αμυντική ομπρέλα, στην οποία χρησιμοποιούνται και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Έχει:

  • εννέα πολυτελείς καμπίνες όπου φιλοξενούνται 18 επισκέπτες,
  • άλλες 20 καμπίνες για τα 40 μέλη του πληρώματος και
  • μία βασιλική σουίτα.

Σε ένα από τα καταστρώματα υπάρχει πισίνα, που μετατρέπεται σε πίστα χορού, για  όσους δεν προτιμούν την κλειστή αίθουσα χορού.

Αλλού βρίσκονται το σπα με θάλαμο κρυοθεραπείας, το σαλόνι ομορφιάς το τζακούζι και το γυμναστήριο.

Για την ψυχαγωγία των επισκεπτών στο σούπερ γιοτ «Σεχραζάτ» υπάρχει μία θεατρική αίθουσα, όπου γίνονται και κινηματογραφικές προβολές, μία τηλεόραση 4,5 μέτρων σε ένα από τα σαλόνια,ενώ οι φυσιολάτρες μπορούν να χαζεύουν με τις ώρες το εντυπωσιακό ενυδρείο.

Οι βρύσες στα μπάνια είναι χρυσές, το δάπεδο στους εσωτερικούς χώρους μαρμάρινο, το κατάστρωμα είναι στρωμένο από φινιρισμένο ξύλο.

Στο εσωτερικό του γιοτ υπάρχουν χώροι για:

  • ένα ελικόπτερο,
  • έξι τζετ σκι,
  • πέντε βοηθητικά φουσκωτά σκάφη και
  • οκτώ Seabobs (αυτοκινούμενα σκάφη για καταδύσεις και θαλάσσια σπορ).

Στον Βλαντίμιρ Πούτιν λέγεται ότι ανήκει και ένα μικρότερο σκάφος, το «Graceful», το οποίο απέπλευσε από το Αμβούργο τον περασμένο μήνα, που αυτή τη στιγμή είναι ελλιμενισμένο στον θύλακα του Καλίνινγκραντ στην Βαλτική Θάλασσα.

Το «Graceful» είναι μήκους 270 ποδών και η αξία του υπολογίζεται στα 73 εκατομμύρια λίρες.

Στον Βλαντίμιρ Πούτιν λέγεται ότι ανήκουν επίσης 15 ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος Airbus, δύο τζετ Dassault Falcon και ένα αεροσκάφος Ilyushin με καμπίνα νεοκλασικού ρυθμού, αξίας 13 εκατομμυρίων λιρών, όπου μόνο το μπάνιο κόστισε 47.000 λίρες.

Το παλάτι του Πούτιν στην Μαύρη Θάλασσα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail στα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν περιλαμβάνεται ένα απίστευτης χλιδής παλάτι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, πολυτελή σπίτια για τις ερωμένες του και μια συλλογή από ρολόγια χειρός ανεκτίμητης αξίας- τα αγαπημένα του είναι ένα Patek Philippe Perpetual Calendar, αξίας 70.000 λιρών και ένα Breguet Marine, αξίας 15.000 λιρών.

Όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστρεψε στην Ρωσία από την Ανατολική Γερμανία, μετά την πτώση του τείχους, είχε στην κατοχή του ένα παλιό αυτοκίνητο Lada και ένα πλυντήριο ρούχων 20 χρόνων. Του αρέσει να λέει πως είναι ένας «κωπηλάτης σε γαλέρα» και «ταπεινός υπηρέτης του λαού», έχει μισθό μόλις 104.000 λιρών ως πρόεδρος της ώρας και δηλώνει στο «πόθεν έσχες» δύο μικρά διαμερίσματα, κάποια αυτοκίνητα ρωσικής κατασκευής και ένα οικόπεδο 1500 τετραγωνικών.

Ο Μπιλ Μπράουντερ, Αμερικανός διαχειριστής hedge fund ο οποίος έχει αποκαλύψει πολλά πράγματα για την διαφθορά στην Ρωσία του Πούτιν, λέει πως η περιουσία του ηγέτη του Κρεμλίνου υπολογίζεται στα 160 δισεκατομμύρια λίρες– κάποιοι λένε πως είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Όμως ο πλούτος του καλύπτεται από ένα πέπλο προστασίας που δημιουργείται από εξωχώριες εταιρίες, εταιρίες-βιτρίνες, και ανθρώπους-βιτρίνες της απόλυτης εμπιστοσύνης του Πούτιν.

Εκτός από τα δύο γιοτ, ποια το πιο εντυπωσιακό περιουσιακό στοιχείο του Πούτιν είναι η ντάτσα του στην Μαύρη Θάλασσα, όπου ξεκουράζεται. Η βίλα στην Μαύρη Θάλασσα είναι ένα ιταλικού ρυθμού κτιριακό συγκρότημα 18.000 τετραγωνικών μέτρων, σε έκταση που είναι 39 φορές μεγαλύτερη από το πριγκιπάτο του Μονακό.

Στην έκταση αυτή υπάρχει μία βυζαντινού ρυθμού εκκλησία, που σύμφωνα με την Daily Mail μεταφέρθηκε εκεί από την Ελλάδα. Επίσης περιλαμβάνονται αμπελώνες και ένα υπόγειο γήπεδο για χόκεϊ επί πάγου.

Λέγεται πως η ντάτσα του Πούτιν έχει κοστίσει 1 δισεκατομμύριο λίρες, όπως γράφει η Daily Mail, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ένας από τους δερμάτινους καναπέδες στους εσωτερικούς χώρους αξίζει 200.000 λίρες.

Στην βίλα αυτή υπάρχει θέατρο, καζίνο, ντισκοτέκ, αίθουσα για δοκιμές κρασιών και βέβαια μια πισίνα που έχει διακοσμηθεί με αγάλματα ελληνικών θεοτήτων της αρχαιότητας.

Πάνω από την βίλα έχει επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ακτή δεν μπορεί να πλησιάσει κανένα σκάφος.

Διαβάστε επίσης:

ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία (Photos)

ΗΠΑ: «Μεσαίωνας» και στο Άινταχο – Νέος νόμος περιορίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Φρίκη στο Μεξικό – Επτά απανθρακωμένα πτώματα μέσα σε φορτηγάκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:22