search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:09
MENU CLOSE

Πούτιν – Αμπράμοβιτς: Επιχείρηση σωτηρίας για τα υπερπολυτελή τους σκάφη (Video)

22.03.2022 11:35
yacht_putin_new

Όλοι εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν το σούπερ-γιοτ Scheherazade (Σεχραζάτ) να δένει στην Μαρίνα ντι Καράρα της Τοσκάνης, στην Ιταλία.

Είναι ένα σκάφος μήκους 140 μέτρων, με δύο ελικοδρόμια, που η αξία του υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια λίρες. Στο ερώτημα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης η ιταλική αστυνομία δεν απαντά. Αλλά έχουν την απάντηση οι άνθρωποι του Αλεξέι Ναβάλνι, του Ρώσου αντικαθεστωτικού που είναι από τους πιο σημαντικούς αντιπάλους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το σκάφος Scheherazade ανήκει στο Βλαντίμιρ Πούτιν, λένε οι ερευνητές του Ναβάλνι. Και αιτιολογούν την άποψή τους με τον ισχυρισμό ότι οι μισοί από τους 23 άνδρες του πληρώματος του υπερπολυτελούς γιοτ είναι υπάλληλοι των ρωσικών Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ασφαλείας (FSO), που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Ρώσου προέδρου και υψηλόβαθμων αξιωματούχων .

Η Μαρία Πέβτσικ και ο Γκεόργκι Αλμπούροφ, της ομάδας του Ναβάλνι, λένε στην ιταλική Corriere ότι «ο δεύτερος ιεραρχία του πληρώματος ονομάζεται Σεργκέι Γκρίσιν και είναι εγγεγραμμένος στους καταλόγους των υπαλλήλων της FSO».

Ενώ ο τρίτος, είναι ο Ανατόλι Φούρτελ, που δηλώνει ως διεύθυνση μία οδό στο Σότσι, όπου βρίσκονται τα γραφεία της FSO. Στα μέλη του πληρώματος περιλαμβάνεται και ο Εβγένι Στσβεντόφ, αξιωματικός της στρατιωτικής μονάδας 38974, που δρα στον Καύκασο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει επιλέξει ως προσωπικό γιοτ την «Σεχραζάτ» όταν μεταβίβασε το προηγούμενο σκάφος του, με την επωνυμία Graceful, στον ολιγάρχη Γκενάντι Τιμτσένκο.

Πού κατέφυγε το Solaris του Αμπράμοβιτς

Ένα άλλο σούπερ γιοτ, του οποίου η ιδιοκτησία είναι γνωστή, το Solaris του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδεσε στο λιμάνι της Αλικαρνασσού, με περιπετειώδη τρόπο.

Ουκρανοί ακτιβιστές που επέβαιναν σε φουσκωτά προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την πρόσδεση του μήκους 460 ποδών σκάφου στο λιμάνι. Οι ακτιβιστές είχαν υψώσει ουκρανικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «όχι στον πόλεμο».

Οι διαδηλωτές ήταν από την Οδησσό της Ουκρανίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Nexta TV reports.

Με την παρέμβαση της τουρκικής αστυνομίας οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν και το Solaris, που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τίβατ του Μαυροβουνίου στις 13 Μαρτίου, έδεσε στην μαρίνα της Αλικαρνασσού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ανοιχτά της Ρόδου το άλλο γιοτ του Αμπράμοβιτς

Τι συμβαίνει όμως με το άλλο σκάφος του Αμπράμοβιτς;

Το Eclipse πλέει νοτίως της Ρόδου, σύμφωνα με το Marine Traffic και εκτιμάται ότι κατευθύνεται προς κάποιο τουρκικό λιμάνι.

Στο σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής Sun επισημαίνεται ότι το μήκους 553 ποδών σούπερ-γιοτ έχει σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας και ένα μικρό υποβρύχιο που μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 150 ποδών.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Επιμένει ο Ζελένσκι για συνάντηση με τον Πούτιν – Μεγάλες απώλειες για τους Ρώσους (Video)

Τουρκία: Νέα ανησυχία για την υγεία του Ερντογάν – Μεγάλη συζήτηση για την βραχνάδα του (Video)

Σουηδία: Μαθητής σκότωσε δύο γυναίκες σε Λύκειο του Μάλμε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42