search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 12:49
MENU CLOSE

Καταδίκη για Αλεξέι Ναβάλνι: Κρίθηκε ένοχος για απάτη – Ποινή κάθειρξης εννέα ετών

22.03.2022 15:44
navalnsi-245-new

Σε κάθειρξη εννέα ετών καταδικάστηκε από ρωσικό δικαστήριο ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, κατηγορούμενος για απάτη.

Ο Ναβάλνι, που κρίθηκε επίσης ένοχος για προσβολή του δικαστηρίου, ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών σε φυλακή ανατολικά της Μόσχας για παραβίαση όρων που σχετίζονται με κατηγορίες, οι οποίες όπως υποστηρίζει είναι κατασκευασμένες για να εμποδίσουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ο Ναβάλνι, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε επίσης πρόστιμο 1,2 εκατ. ρουβλίων (11.535 δολαρίων) απέρριψε την τελευταία υπόθεση σε βάρος του, λέγοντας ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη, και δήλωσε αθώος.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε δύο δικηγόρους του Αλεξέι Ναβάλνι, λίγη ώρα μετά, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που παρακολούθησε την δίκη. Οι δικηγόροι Όλγκα Μιχαήλοβα και Βαντίμ Κόμπζεφ δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν μόλις τέλειωσαν τις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά, δήλωσε ο ένας εκ των δικηγόρων του, ο Βαντίμ Κόμπζεφ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν – Αμπράμοβιτς: Επιχείρηση σωτηρίας για τα υπερπολυτελή τους σκάφη (Video)

Τουρκία: Νέα ανησυχία για την υγεία του Ερντογάν – Μεγάλη συζήτηση για την βραχνάδα του (Video)

Σουηδία: Μαθητής σκότωσε δύο γυναίκες σε Λύκειο του Μάλμε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 12:49