search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:27
MENU CLOSE

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Το πένθος σου κόβει την αναπνοή – Δεν είναι ραντεβού στην ατζέντα που αναβάλλεται», εξηγεί νευροψυχολόγος (Video)

26.03.2022 19:50
patra

Για τη συμπεριφορά της μητέρας που έχασε τα τρία της παιδιά στην Πάτρα μίλησε η ψυχολόγος και νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση.

Αναφερόμενη στο πένθος της μητέρας, η ψυχολόγος αναφέρθηκε αρχικά στη δήλωση της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι «δεν πρόλαβε να πενθήσει». «Αλλά το πένθος δεν είναι ένα ραντεβού στην ατζέντα μου, που το αναβάλω για μεθαύριο. Υπάρχει ένα ποσοστό διαφοροποίησης από άνθρωπο σε άνθρωπο στο πώς πενθεί και ένα ακόμη μικρότερο ποσοστό διαφοροποίησης στο πώς πενθεί για τα παιδιά που λατρεύει… Εκεί είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό διαφοροποίησης», συνέχισε.

«Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο, που δεν έχει προλάβει να πενθήσει. Αλλά ξέρετε το πένθος δεν είναι κάποιο ραντεβού που το αναβάλω. Το πένθος σου κόβει την αναπνοή, σε ρημάζει… Σε καθηλώνει… Προσέξτε, πρόκειται για τρία παιδιά», διευκρίνισε η κ. Βέλτση.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση της Ναταλίας Γερμανού αν εννοεί ότι η μητέρα δεν έχει προλάβει να πενθήσει γιατί οι απώλειες διαδέχονταν η μία την άλλη, η νευροψυχολόγος είπε: «Όχι, η ίδια μας είπε πως δεν έχει προλάβει με όλα αυτά που γίνονται στην εκπομπή της κ. Κουτσελίνη. Δηλαδή, η γνώμη των άλλων φαίνεται να έχει αναβάλει το πένθος, πράγμα που εμένα δεν μου δικαιολογείται σε καμία περίπτωση».

Σε ερώτηση της παρουσιάστριας αν η «ψυχρή» αντίδραση της μητέρας οφείλεται σε άρνηση, η κ. Ναταλί Βέλτση είπε: «Βέβαια. Αλλά η άρνηση έχει άλλο πρόσωπο. Έχει θλίψη. Έχει άλλο πρόσωπο… Ακόμη κι αν είμαι σε άρνηση και είμαι ένας αποστασιοποιημένος άνθρωπος από τον πόνο μου (…) έχω άλλη συμπεριφορά. Δεν βλέπω να υπάρχει πένθος».

Όπως εξήγησε μάλιστα η νευροψυχολόγος «ο κόσμος κρίνει τη δική της συμπεριφορά, αφήστε τις φήμες. Ο κόσμος έκρινε τη δική της συμπεριφορά, όταν η ίδια έδωσε συνέντευξη. Ο κόσμος έχει ένα αίσθημα θυμού και αδικίας γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να τον έχουν κοροϊδέψει, όπως έγινε και με τον Μπάμπη (σσ. Αναγνωστόπουλο)».

»Πρώτα προκάλεσαν αυτά τα γεγονότα το αίσθημα συμπόνοιας, μπήκε όλος ο κόσμος στη θέση αυτής της μάνας, και είπε “θεέ μου δεν μπορώ να μπω στη θέση τους και όταν αρχίζει να αιωρείται ένα αίσθημα κοροϊδίας, τότε ο κόσμος θυμώνει, τότε ο κόσμος πονάει… Θέλει και ζητά τη δικαίωση. Να βρεθεί ποιος έκανε κακό σε αυτά τα παιδιά. Τι έγινε με αυτά τα παιδιά. (…) Όταν πενθώ δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος», συνέχισε, τονίζοντας ότι για κάτι που είναι σίγουρη δεν θα δικαιολογούνταν ποτέ.

«Η ανθρωποφαγία και ο λιθοβολισμός θα με βρει πολύ κατά. Ο λίθος είναι ο πλέον ο λόγος μέσω του πληκτρολογίου (…) Αν αποδειχτεί ότι είναι έγκλημα δεν μπορούμε να αποδώσουμε σε έναν άνθρωπο που έχει κάνει έγκλημα μετά ιδιότητες και ευαισθησίες ότι τον νοιάζει τι θα πείτε εσείς. Αυτά είναι μαθηματικά. Πολλές φορές η ψυχολογία φαίνεται θεωρία αλλά είναι όσο σίγουρα είναι και τα μαθηματικά», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Συναυλία Ειρήνης: Σκληρή απάντηση της «Αλληλεγγύης για Όλους» στην ανακοίνωση της ΝΔ

Κέρκυρα: Άγνωστοι βεβήλωσαν ρώσικο μνημείο

Αλλαγή ώρας: Πάνε μια ώρα μπροστά τα ρολόγια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:25