search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:14
MENU CLOSE

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Yπάρχει ζήτημα και με την ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας, λέει ο Λέων (Video)

27.03.2022 11:21
patra

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις ακόμα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση», υποστήριξε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega.

Σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια, ο κ Λέων υπογράμμισε: «Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών».

Ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας.

«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση», είπε επίσης ο κ. Λέων.

Όπως σημειώνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο».

«Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία»

«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους, να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση», συνέχισε.

Πέρα από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας και την αγενεσία φλεβοκόμβου που αναφέρεται.

«Το να έχει κάποιος αγενεσία του φλεβόκομβου και να είναι καλά μέχρι τους 6 – 7 μήνες και ξαφνικά να πεθαίνει από αυτό, δεν ταιριάζει. Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία – νεκροτομή. Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γι’ αυτό», σημείωσε καρδιοχειρουργός σύμφωνα με την ίδια εκπομπή.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Άντρας κυκλοφορούσε γυμνός στο κέντρο της πόλης

Αγρίνιο: Συνελήφθη ο 17χρονος που μαχαίρωσε 29χρονο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Το πένθος σου κόβει την αναπνοή – Δεν είναι ραντεβού στην ατζέντα που αναβάλλεται», εξηγεί νευροψυχολόγος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:14