search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:54
MENU CLOSE

Oscars 2022: Τα δύσκολα χρόνια του Γουίλ Σμιθ πίσω από το χαστούκι στον Κρις Ροκ (Video)

28.03.2022 17:47
oscarwill_28322_new

Ο Γουίλ Σμιθ είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους και δυναμικούς ηθοποιούς του Χόλυγουντ και θεωρήθηκε γενναιότητα το ότι έχει μιλήσει ανοιχτά για την σχέση του με τον πατέρα του.

Ο Γουίλ Σμιθ στο βιβλίο του υπό τον τίτλο «Will» αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια και στα ξεσπάσματα που είχε ο πατέρας του στο σπίτι τους στη Δυτική Φιλαδέλφεια, που τον γέμισαν φόβους, αλλά και στον τρόπο με τον οποίον ξέφυγε από τους εφιάλτες του για  να αναρριχηθεί στον κόσμο του θεάματος. 

Το βιβλίο αυτό διαφημίζεται ως «επική ιστορία εσωτερικής μεταμόρφωσης και θριάμβου». Κατά πόσο όμως έχει καταφέρει να ξεπεράσει την πατρική βία, αναρωτιούνται πολλοί, μετά την έκρηξη που είχε στην τελετή για την απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον παρουσιαστή Κρις Ροκ, όταν τόλμησε να κάνει χιούμορ με αφορμή την εμφάνιση της γυναίκας του, της Τζάνα Πίνκετ Σμιθ, λέγοντας ότι μοιάζει σαν να παίζει στην ταινία «G.I. Jane». Η Τζάνα Πίνκετ Σμιθ έχει ξυρίσει το κεφάλι της επειδή πάσχει από αλωπεκίαση . Ο Γουίλ Σμιθ δεν το σκέφτηκε καθόλου ακούγοντας το αστείο, σήκωσε το χέρι και κατάφερε ένα γερό χαστούκι στον Κρις Ροκ, φωνάζοντας «μακριά  το όνομα της γυναίκας μου από το γ…νο  στόμα σου».

Το εσωτερικό ταξίδι προς την αυτογνωσία και την συγχώρεση δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Γουίλ Σμιθ σε τελική ανάλυση αντέδρασε όπως ο πατέρας του. Έστω κι αν δεχτούμε ότι με την βίαιη αντίδραση σε ένα άστοχο σχόλιο, δεν έκανε τίποτα παρά να υπερασπιστεί την σύζυγό του.

Στο βιβλίο του ο Γουίλ Σμιθ περιγράφει πως έλεγξε τα συναισθήματά του. «Ο πατέρας μου ήταν βίαιος, αλλά ήταν εκεί σε κάθε παιχνίδι. Ήταν αλκοολικός, αλλά ήταν πολύ νηφάλιος σε κάθε πρεμιέρα ταινίας μου», έγραψε ο Γουίλ Σμιθ. «Με την ίδια τυπολατρία που προκαλούσε φόβο στην οικογένεια, γέμιζε και το τραπέζι κάθε βράδυ», ανέφερε ο σταρ του Χόλυγουντ, ο οποίος περιγράφει τον τρόμο που έζησε όταν ήταν 9 χρόνων και είδε τον πατέρα του να χτυπά αλύπητα την μητέρα του «τόσο σκληρά που εκείνη κατέρρευσε». «Αυτή η στιγμή, στο υπνοδωμάτιο, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη καθόρισε τον χαρακτήρα μου», πρόσθεσε ο Γουίλ Σμιθ.

Όταν η σύζυγος παίρνει την θέση της μητέρας

Τον προστατευτισμό που θα ήθελε να βγάλει απέναντι στην μητέρα του, όταν ήταν παιδί, τον έβγαλε τώρα απέναντι στην γυναίκα του, με αφορμή το σχόλιο που έγινε στην τελετή των βραβείων Όσκαρ.

Όταν ο πατέρας του Σμιθ αρρώστησε, εκείνος τον φρόντισε. Μέχρι που έφυγε από την ζωή το 2016. «Όταν ήμουν παιδί έλεγα στον εαυτό μου ότι μια μέρα θα εκδικηθώ για λογαριασμό της μητέρας μου. Ότι όταν θα ήμουν αρκετά μεγάλος και δυνατός, όταν δεν θα ήμουν πια δειλός, θα τον χαστούκιζα», έγραψε. Και έφτασε να χαστουκίσει τον Κρις Ροκ, για να τον εκδικηθεί για το σχόλιο που έκανε για την γυναίκα του.

(Photo: penguinpress / Twitter)

Μια μέρα, όπως έγραψε ο Γουίλ Σμιθ στο βιβλίο του, ήταν μπροστά στις σκάλες και έσπρωχνε το καροτσάκι με τον πατέρα του προς το μπάνιο. Το μυαλό του σκοτείνιασε:  «Θα μπορούσα να τον σπρώξω στις σκάλες και να τον ξεφορτωθώ. Δεκαετίες πόνου, θυμού και  μνησικακίας πέρασαν από μπροστά μου κι έφυγαν. Κούνησα το κεφάλι μου και συνέχισα να σπρώχνω το καροτσάκι με τον πατέρα μου προς το μπάνιο».

Κάπως έτσι έκανε και στο Dolby Theatre. Χαστούκισε τον Κρις Ροκ, παρέλαβε το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου και ζήτησε συγγνώμη: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους συνυποψηφίους μου», συμπληρώνοντας πως «η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα».

Αλλά ούτε λέξη για τον Κρις Ροκ. Γιατί ο Γουίλ Σμιθ έχει την πεποίθηση ότι έκανε το σωστό. Όπως και ο πατέρας του.

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2022: Οι νικητές της μεγάλης βραδιάς (Videos/Photos)

Βραβεία Όσκαρ: Τα ευτράπελα που άφησαν ιστορία σε ένα βίντεο

Θεσσαλονίκη: Σε αρχηγείο της CIA μετατράπηκε το Δημαρχείο της πόλης (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:53