search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:31
MENU CLOSE

Πούτιν σε Αμπράμοβιτς: «Πες τους ότι θα τους διαλύσω» – Οργισμένη αντίδραση του Ρώσου προέδρου στις προτάσεις Ζελένσκι

28.03.2022 14:50
Poutin_new

Ρόλο ειρηνοποιού ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία φαίνεται ότι έχει αναλάβει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς με στόχο να αλλάξει το κακό κλίμα για τον ίδιο με τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί διεθνώς και να κλειστεί το πολυπόθητο ραντεβού Πούτιν – Ζελένσκι.

Η πρόσφατη προσπάθειά του, ωστόσο, φαίνεται ότι έπεσε στο κενό, καθώς, όταν την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο και του έδωσε ένα σημείωμα από τον Ουκρανό ομόλογό του, σχετικά με τους όρους της ειρήνης, ο Πούτιν αντέδρασε με οργή.

Σύμφωνα με τους Times, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν άφησε πολλά περιθώρια με την απάντησή του, όταν διάβασε το χειρόγραφο σημείωμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι που περιγράφει τη θέση της Ουκρανίας για τους όρους ειρήνης: «Πες του ότι θα τους διαλύσω».

Ο Αμπράμοβιτς  από την Κωνσταντινούπολη βρέθηκε με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας  με στόχο να συναντήσει τον Πούτιν κοντά στη Μόσχα και να του παραδώσει το σημείωμα του Ουκρανού προέδρου.

Ακολούθως, ο Αμπράμοβιτς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος λέγεται ότι ενεργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου. Οι συζητήσεις από εκείνο το σημείο εκείνο και μετά, εξελίχθηκαν «καλά» και σημείωσαν πρόοδο, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Καλίν στην Hurriyet το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι οι δυο πλευρές ήταν «κοντά σε συμφωνία» σε βασικά ζητήματα για το ΝΑΤΟ, την αποστρατικοποίηση και το καθεστώς προστασίας της ρωσικής γλώσσας. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές σχετικά με το μέλλον της Κριμαίας και το Ντονμπάς, του οποίου η αναγνώριση από τον Πούτιν αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta ανέστειλε την κυκλοφορία της έπειτα από επίσημη προειδοποίηση

Ρωσία: «Εμφύλιος» σε οικογένεια γνωστών ηθοποιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία (Video)

Γερμανία: Γιατί τέθηκε εκτός νόμου το σύμβολο «Ζ»;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04