search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:24
MENU CLOSE

Γερμανία: Γιατί τέθηκε εκτός νόμου το σύμβολο «Ζ»;

28.03.2022 12:05
z_letter_new

Εκτός νόμου τέθηκε σε δύο γερμανικά κρατίδια το σύμβολο «Ζ» , που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός ως διακριτικό στα οχήματα που χρησιμοποιούνται στην εισβολή στην Ουκρανία, ενώ και  μία ελβετική εταιρία το αποσύρει από το logo της.

Οποιοσδήποτε επιδεικνύει σημαίες ή πλακάτ με αυτό το σύμβολο θεωρείται ότι  εκφράζει την υποστήριξή του στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και κινδυνεύει με τριετή φυλάκιση ή βαρύ πρόστιμο στα γερμανικά κρατίδια της Κάτω Σαξονίας και της Βαυαρίας.

«Είναι αδιανόητο για μένα πως μπορεί να χρησιμοποιείται το σύμβολο «Ζ» στην χώρα μας για να υποστηριχθεί αυτό το έγκλημα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους, αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία.

Το σύμβολο «Ζ» ζωγραφίστηκε σε στρατιωτικά οχήματα των Ρώσων πιθανώς για να είναι διακριτά και να αποφεύγονται πλήγματα από φίλια πυρά. Όμως εμφανίστηκε και σε αυτοκίνητα και σε μπλουζάκια που φορούν άνθρωποι  που θέλουν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Πούτιν. Τέτοιες περιπτώσεις είναι συχνές στην Ρωσία, όμως παρατηρήθηκαν αντίστοιχα φαινόμενα και στην Γερμανία.

«Οι συμπαθούντες (τον Πούτιν) που χρησιμοποιούν το σύμβολο «Ζ» των ρωσικών δυνάμεων, πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να κληθούν να λογοδοτήσουν για έγκριση εγκληματικών ενεργειών», προειδοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας, Γκέοργκ Άιζενραϊχ.

Το σύμβολο «Ζ» … διώκεται και στην Ελβετία. Συγκεκριμένα, μία ασφαλιστική εταιρία στη Ζυρίχη ανακοίνωσε ότι αφαιρεί το logo της – που είναι ένα «Ζ» – από τους λογαριασμούς της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς αυτό έγινε διακριτικό των υποστηρικτών της πολιτικής του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποσύρει το διακριτικό της σύμβολο για να μην γίνονται παρερμηνείες.

«Προσωρινά αποσύρουμε την χρήση του γράμματος «Ζ» από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου θα μπορούσε να παρερμηνευθεί», ανακοίνωσε η ελβετική ασφαλιστική εταιρία.

Διαβάστε επίσης:

Phil Collins: Συγκίνηση στην τελευταία του συναυλία – Τραγούδησε καθιστός και αποθεώθηκε (Photos/videos)

Εφιάλτης στην Ουκρανία: Γυναίκες και έφηβες στα δίχτυα διακινητών

Ερντογάν: «Αν δεν έχετε ψωμί, φάτε βουβαλίσιο γιαούρτι με χουρμάδες και βρώμη» -Αντιδράσεις για τη «συνταγή» του Τούρκου Προέδρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:24