search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:45
MENU CLOSE

Μπλίνκεν: Δεν έχουμε δει ενδείξεις σοβαρότητας από τη Ρωσία – Μεντίνσκι: Αποκλιμάκωση δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός

29.03.2022 18:37
blinken-54-new

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αμφισβητεί ευθέως τις προθέσεις της Ρωσίας καθώς όπως επισήμανε, δεν έχει δει ακόμη σημάδια ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας «προχωρούν με αποτελεσματικό τρόπο», επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν δει «σημάδια πραγματικής σοβαρότητας» από τη Ρωσία.

«Υπάρχει αυτό που λέει η Ρωσία και υπάρχει αυτό που κάνει η Ρωσία. Εστιάζουμε στο τελευταίο», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μαροκινό Υπουργό Εξωτερικών Νάσερ Μπουρίτα.

Ο Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι η δήλωση της Ρωσίας ότι θα μειώσει τις εχθροπραξίες γύρω από το Κίεβο θα μπορούσε να είναι «ένα τρόπος με τον οποίο η Ρωσία για άλλη μια φορά προσπαθεί να εκτρέψει και να εξαπατήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι δεν κάνει αυτό που κάνει».

Ο Μπλίνκεν κάλεσε τη Ρωσία «να τερματίσει την επιθετικότητα τώρα, να σταματήσει να πυροβολεί, να αποσύρει τις δυνάμεις της και φυσικά να συμμετάσχει σε συνομιλίες».

Η αποκλιμάκωση που υποσχέθηκε η Ρωσία δεν σημαίνει και κατάπαυση του πυρός

Η υπόσχεση της Ρωσίας να αποκλιμακώσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο και την βόρεια Ουκρανία δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής Ρώσος διαπραγματευτής στις συνομιλίες με την Ουκρανία.

«Αυτό δεν είναι κατάπαυση του πυρός αλλά αυτή είναι η προσδοκία μας, σταδιακά να πετύχουμε την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης τουλάχιστον σ’ αυτά τα μέτωπα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS αναφερόμενος στην υπόσχεση για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κοντά στις πόλεις του Κιέβου και Τσερνίγκιφ.

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: H Ρωσία μεγαλύτερος προμηθευτής της ΕΕ σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα

Κατασχέθηκε σούπερ-γιοτ Ρώσου στο Λονδίνο – Γιατί έμειναν άφωνοι οι Βρετανοί (Video)

Νέα κόντρα Ρωσίας – ΗΠΑ: Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσινγκτον για μαζική «κυβερνοεπίθεση» εναντίον της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:42