search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:36
MENU CLOSE

Φιδονήσι: Βραβεύτηκε ο Ουκρανός στρατιώτης που φώναξε «άντε γ@@@» σε ρωσικό πολεμικό πλοίο (Video)

29.03.2022 19:56
fidonisi_28222_new

Ένας Ουκρανός στρατιώτης που είπε σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο «άντε γ@@@» ενώ υπερασπιζόταν ένα νησί βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες του, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο Roman Hrybov, ένας Ουκρανός συνοριοφύλακας, υπηρετούσε στο Φιδονήσι – γνωστό ως Zmiinyi Island στα ουκρανικά – και επέζησε από την επίθεση ρωσικού πολεμικού.

Οι πρώτες πληροφορίες τότε, ανέφεραν ότι 13 συνοριοφύλακες έχασαν τη ζωή τους αφού αρνήθηκαν να παραδώσουν το νησί. Όταν τους ζητήθηκε να καταθέσουν τα όπλα τους, οι στρατιώτες φέρεται ότι απάντησαν σε αξιωματικό στο ρωσικό πολεμικό πλοίο με ένα προκλητικό: «Άντε γ@@@». Αργότερα προέκυψε ότι οι στρατιώτες είχαν επιζήσει.

Την απελευθέρωση της ομάδας των Ουκρανών στρατιωτών από το Φιδονήσι γνωστοποίησε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ιρίνα Βέρεστσουκ, σε ανάρτησή της στο Telegram πριν από λίγες ημέρες.

Η φράση τους έγινε σλόγκαν για τους υπερασπιστές της Ουκρανίας και μνημονεύτηκε σε γραμματόσημο από την ουκρανική ταχυδρομική υπηρεσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι ο στρατιώτης απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία και τώρα βρίσκεται στο Τσερκάσι.

Διαβάστε επίσης:

Lady Gaga: H αμήχανη συνομιλία της με την Κέιτλιν Τζένερ έγινε viral

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Χρηματικές αποζημιώσεις για τη στήριξη της αλιείας και υδατοκαλλιεργειών

Μπλίνκεν: Δεν έχουμε δει ενδείξεις σοβαρότητας από τη Ρωσία – Μεντίνσκι: Αποκλιμάκωση δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:34