search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:11
MENU CLOSE

Ρωσία: Οργισμένη αντίδραση για τον ΥΠΕΞ της Κροατίας – Κατηγόρησε τον Πούτιν για «εγκλήματα πολέμου»

29.03.2022 00:54
russiaflag_22322_new

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Μόσχας στα σχόλια του επικεφαλής της κροατικής διπλωματίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «διέπραξε εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Μόσχα κατήγγειλε ως «απολύτως απαράδεκτα» τα σχόλια του επικεφαλής της κροατικής διπλωματίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «διέπραξε εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία.

«Η ρωσική πλευρά έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στο Ζάγκρεμπ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Κροατία, εκφράζοντας τη θλίψη της για την «ανεύθυνη συμπεριφορά» του Κροάτη ΥΠΕΞ, την οποία χαρακτηρίζει «καταστροφική» για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «έχει ήδη διαπράξει εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «το αυταρχικό καθεστώς δεν θα κρατήσει για πολύ».

Διαβάστε επίσης

Mαυροβούνιο – Ελλάδα 1-0: Προβλημάτισε στο δεύτερο φιλικό με τον Πογιέτ στον πάγκο (Video)

Oscars 2022: Η Ακαδημία καταδίκασε το χαστούκι του Will Smith – Ξεκινά επίσημη έρευνα

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις αμυντικές δαπάνες για το 2023 – Στα 813 δισ. δολάρια το πακέτο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50