search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:16
MENU CLOSE

Κρεμλίνο: Δεν ασχολούμαστε με την φιλανθρωπία – Η Ρωσία δεν θα προμηθεύει αέριο στην Ευρώπη δωρεάν

28.03.2022 15:41
kremlino new

Η Μόσχα επιχειρεί να διευθετήσει τις λεπτομέρειες των σχεδίων της για την παράδοση φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες με πληρωμή σε ρούβλια, αλλά όπως ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε φιλανθρωπία εάν η Ευρώπη αρνηθεί να πληρώσει στο ρωσικό νόμισμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε αναφορά για τα μέτρα για το θέμα πριν από τις 31 Μαρτίου. «Η διαδικασία προμήθειας είναι πολύ περίπλοκη», είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι περιλαμβάνει «τόσο τις προμήθειες, την πληρωμή, όσο και την προσαρμογή των υπολοίπων».

«Αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται όλες οι λεπτομέρειες από τα τμήματα, με την Gazprom, με την οποία θα καθοριστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα», είπε όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να εφαρμοστεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η Ρωσία εάν η Ευρώπη αρνηθεί να πληρώσει για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, σημειώνοντας ότι αυτά τα «θέματα θα πρέπει να διευθετηθούν καθώς εξελίσσονται».

«Αλλά σίγουρα δεν θα προμηθεύουμε αέριο δωρεάν, αυτό είναι σίγουρο. Είναι λογικό να μην συμμετάσχουμε σε φιλανθρωπία στην κατάστασή μας», τόνισε.

«Διακοπή του φυσικού αερίου αν οι πληρωμές δεν καταβάλλονται σε ρούβλια»

Ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοβ δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η άρνηση της G7 να καταβάλει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ομάδας των Επτά βιομηχανοποιημένων χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανία, απορρίπτουν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που ζήτησε από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν τη Ρωσία για το φυσικό αέριο που προμηθεύονται σε ρούβλια.

Ο Αμπράμοφ είναι μέλος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Έρευνα για βίντεο με αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες

Ο Πεσκόφ ανακοίνωσε επίσης ότι ρώσοι ερευνητές θα εξετάσουν το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποστηρίζεται ότι δείχνει ουκρανούς στρατιώτες να κακομεταχειρίζονται ρώσους αιχμαλώτους.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το βίντεο περιέχει «τερατώδεις εικόνες», που πρέπει να αξιολογηθούν νομικά ώστε όσοι συμμετείχαν σε αυτό που χαρακτήρισε βασανιστήρια να καταστούν υπεύθυνοι για τις πράξεις τους.

Το Reuters δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα του βίντεο. Το πρακτορείο επιδιώκει να λάβει την αντίδραση της ουκρανικής πλευράς για το θέμα. Προηγουμένως, ο ουκρανικός στρατός είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις του σέβονται τους διεθνείς κανόνες και κατηγόρησε την Ρωσία , χωρίς να προσφέρει στοιχεία, ότι κατασκευάζει τέτοια βίντεο για να δυσφημήσει τους ουκρανούς στρατιώτες.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ενισχύεται το ρούβλι, πέφτει το χρηματιστήριο

Oscars 2022: Ο Γουίλ Σμιθ αρχικά γελούσε με τον Κρις Ροκ και μετά τον χτύπησε – Το βίντεο που τον εκθέτει

Προβληματισμός στη Γερμανία για την εγκατάσταση ενός Iron Dome

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:14