search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:24
MENU CLOSE

Κρεμλίνο για συνομιλία Πούτιν με Σολτς: «Ήταν μία σκληρή κουβέντα – Δεν ήταν φιλική»

18.03.2022 16:12
peskov-new

Στη συνομιλία που είχαν την Παρασκευή (18/3) ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Όλαφ Σολτς, αναφέρθηκε ο προεδρικός εκπρόσωπος της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Εναπόκειται στο ρωσικό λαό να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας, δε θα το αποφασίσει ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τη δήλωση Σολτς ότι μια Ρωσία χωρίς τον Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να είναι το θεμέλιο για τις σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας.
 
«Σε τελική ανάλυση, εναπόκειται στον ρωσικό λαό και όχι στο Γερμανό καγκελάριο να αποφασίσει με ποιον θα πρέπει να είναι η Ρωσία», δήλωσε ο Πεσκόφ. 

Μιλώντας για το πώς μια τέτοια ρητορική επηρέασε την επικοινωνία μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, καθώς ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σολτς νωρίτερα την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μια αμήχανη, αλλά απολύτως επαγγελματική τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Σολτς έλαβε χώρα σήμερα».

«Σίγουρα, η συνομιλία δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ως φιλική ή κάτι τέτοιο. Φυσικά ήταν σκληρή. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη διατήρησης τέτοιων επαφών, ανταλλαγής πληροφοριών και συζήτησης πιεστικών θεμάτων που σχετίζονται με την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία», τόνισε ο προεδρικός εκπρόσωπος της Ρωσίας. 

Διαβάστε επίσης

Μπορίσοφ: Εξακολουθεί να κρατείται ο πρώην πρωθυπουργός – Έρευνα στο σπίτι του

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στη φυλακή επιστρέφει ο Κορκονέας

Ακρίβεια: Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα πριν το Πάσχα – Αναλυτικά ποσά και παραδείγματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:23