search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:24
MENU CLOSE

Μόσχα: Συναυλία υπέρ του Πούτιν για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας (video)

18.03.2022 15:32
mosxa- sygentrosi98-new

Συγκέντρωση υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν και της κυβέρνησής του διοργανώθηκε στη Μόσχα με αφορμή την επέτειο 8 χρόνων από την προσάρτησή της Κριμαίας στη Ρωσία.

Η εκδήλωση με θέμα «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό», δεν έχει επιλεγεί τυχαία, καθώς στις 18 Μαρτίου 2014 το Κρεμλίνο επισημοποίησε την προσάρτηση της Δημοκρατίας της Κριμαίας της Σεβαστούπολης.

Οι υποστηρικτές του Πούτιν κατέκλυσαν  το Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, το μεγαλύτερο στη Ρωσία και όπου διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις κυρίως στα social media αφού όπως γράφεται σε  αρκετούς λογαριασμούς ο κόσμος που συγκεντρώνεται έχει πληρωθεί για να δώσει το «παρών». «Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου – που συγκεντρώνεται στο στάδιο Λουζνίκι – πληρώνεται. Αυτή η αγγελία προσφέρει 300 RUB. Έχω δει αναφορές πληρωμών έως και 1.400 RUB. Προφανώς τα περισσότερα ανώτερα στελέχη του Κρεμλίνου δεν θα παρευρεθούν υπό τον φόβο της τρομοκρατικής επίθεσης», αναφέρει χρήστης στο Twitter.

Σύμφωνα με φωτογραφίες  που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εσωτερικό του γηπέδου είναι γεμάτο κόσμο και ρωσικές σημαίες, ενώ οι οθόνες δείχνουν εικόνες εναντίον της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Μαξ Σέντον, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Financial Times στη Μόσχα, υπάρχουν αναφορές ότι η οργάνωση έχει ετοιμάσει πολλά λεωφορεία με κρατικούς υπαλλήλους για να βεβαιωθεί ότι το γήπεδο είναι γεμάτο.



Η ίδια οργάνωση ανακοίνωσε ότι αναμένει προσέλευση περίπου 100.000 ατόμων εντός του Λουζνίκι και περίπου 400.000 έξω από το στάδιο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν πολλές συναυλίες και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μιλήσει στο πλήθος.

Διαβάστε επίσης:

Όταν χτύπησε το «κόκκινο τηλέφωνο» του Ερντογάν και ήταν ο Πούτιν…

«Χολή» από το Κρεμλίνο για Μπάιντεν: Είναι κουρασμένος, εκνευρισμένος και… ξεχασιάρης!

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται σαν παγκόσμιος σερίφης – Θέλουν να κάνουν τον κόσμο «αμερικάνικο σαλούν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09