search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:22
MENU CLOSE

Προβληματισμός στη Γερμανία για την εγκατάσταση ενός Iron Dome

28.03.2022 14:47
iron-dome

Στη φάση «προβληματισμού», χωρίς συγκεκριμένη απόφαση, βρίσκεται η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης ειδικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ.

Κληθείς να σχολιάσει σχετική δήλωση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στο ARD, ο κ. Χεμπεστράιτ επισήμανε ότι «πρόκειται για προβληματισμούς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε συγκεκριμένη απόφαση», ενώ δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες ούτε για το είδος του συστήματος που εξετάζουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. «Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση, στην οποία ένας από τους γείτονές μας δεν φαίνεται διατεθειμένος να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και άρα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα», τα οποία παλιότερα δεν ήταν αναγκαία.

«Είναι ένα από τα πράγματα που συζητούμε», παραδέχθηκε χθες ο κ. Σολτς, επισημαίνοντας: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι υπάρχει ένας γείτονας που είναι πρόθυμος να καταφύγει στη βία προκειμένου να επιβάλει τα συμφέροντά του».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα BILD, το σύστημα που εξετάζεται είναι το «Iron Dome» που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ.

Η εφημερίδα Bild am Sonntag ανέφερε επίσης ότι η αντιπυραυλική ασπίδα για ολόκληρη την επικράτεια της Γερμανίας ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν όταν ο Σολτς συναντήθηκε με τον Έμπερχαρντ Τσορν, Γενικό Επιθεωρητή του Γερμανικού Στρατού

Συγκεκριμένα, μίλησαν για πιθανή απόκτηση του ισραηλινού συστήματος «Arrow 3», αναφέρει η εφημερίδα.

Το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο.

Σε μια ομιλία ορόσημο ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα αυξήσει δραστικά τις αμυντικές της δαπάνες σε περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της και θα διοχετεύσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ (110 δισεκατομμύρια δολάρια) στην άμυνα.

Διαβάστε επίσης:

Η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta ανέστειλε την κυκλοφορία της έπειτα από επίσημη προειδοποίηση

Ρωσία: «Εμφύλιος» σε οικογένεια γνωστών ηθοποιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία (Video)

Phil Collins: Συγκίνηση στην τελευταία του συναυλία – Τραγούδησε καθιστός και αποθεώθηκε (Photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:18