search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:19
MENU CLOSE

Βρετανία: Συντηρητικός βουλευτής αποκάλυψε ότι είναι τρανς – «Έχω πέσει θύμα βιασμού»

30.03.2022 18:52
trans_new

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο Bρετανός συντηρητικός βουλευτής Τζέιμι Γουάλις, καθώς ανακοίνωσε πως είναι τρανς.

«Είμαι τρανς. Ή για την ακρίβεια, θέλω να γίνω τρανς. Διαγνώσθηκα με δυσφορία φύλου και αισθάνομαι έτσι από πολύ νέος», έγραψε στο Twitter.

Ο βουλευτής από το Μπρίτζεντ της Ουαλίας εκμυστηρεύθηκε ότι δεν αισθάνεται καλά αφού έπεσε θύμα εκβιασμού και βιασμού από πρόσωπο που συνάντησε στο Διαδίκτυο και ότι αποφάσισε ότι είναι καιρός να αποκαλύψει την αλήθεια.

Η αντίδραση του Τζόνσον

«Καλησπέρα κυρίες και κύριοι, ή, όπως θα έλεγε ο Κιρ Στάρμερ, άτομα που έχουν ορισθεί ως γυναίκες και άνδρες κατά την γέννησή τους», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico.

Σήμερα, αποκρίθηκε στο tweet του βουλευτή του εξαίροντας «την τεράστια δόση θάρρους» που χρειάσθηκε για να διηγηθεί την πολύ προσωπική του ιστορία.

Στη δήλωσή του ο Τζέιμι Γουάλις εξηγεί ότι δεν ήθελε να μιλήσει, πριν πέσει θύμα εκβιασμού τον Απρίλιο 2020 από άνδρα ο οποίος αποκάλυψε την σεξουαλική του ταυτότητα στον πατέρα του, έστειλε φωτογραφίες σε άλλα μέλη της οικογένειάς του και ζήτησε 50.000 λίρες με αντάλλαγμα τη σιωπή του.

Πολλοί συντηρητικοί βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τού εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν έγραψε στο Twitter «πολλά πράγματα έχουν βελτιωθεί στην πολιτική», προσθέτοντας: «Αν ένας συντηρητικός βουλευτής είχε πει κάτι τέτοιο όταν εξελέγην εγώ για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια, θα είχε δεχθεί παρενόχληση και δεν θα είχε επευφημηθεί και υποστηριχθεί».

Διαβάστε επίσης

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στην εισαγγελέα οδηγείται η μητέρα

Ρώσος διαπραγματευτής: Η Ουκρανία συμφώνησε να ικανοποιήσει τα κύρια αιτήματα της Ρωσίας

Κορωνοϊός: Άλλοι 60 νεκροί και 22.451 νέα κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42