search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:07
MENU CLOSE

«Αφεντικό» της Γιακούζα «έσπρωχνε» ναρκωτικά για να αγοράσει όπλα στη Νέα Υόρκη (photo-video)

08.04.2022 16:58
yakuza-new

Ισχυρό πλήγμα στην πανίσχυρη γιαπωνέζικη μαφία, την οργάνωση Γιακούζα, κατάφεραν οι αρχές των ΗΠΑ, συλλαμβάνοντας τον αρχηγό της και τρεις Ταϊλανδούς, που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο ηρωίνης και μεταμφεταμίνης και απόπειρα αγοράς αμερικανικών πυραύλων εδάφους-αέρος για λογαριασμό ανταρτικών ομάδων στη Μιανμάρ και την Σρι Λάνκα.

Οι συλλήψεις έγιναν με κινηματογραφικό τρόπο στη Νέα Υόρκη και όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης οι Τακέσι Εμπισάουα, Σομπάκ Ρουκρασαράνι, Σομπόμπ Σινγκασίρι και Σουκσάν Τζουλάναν  αντιμετωπίζουν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Τα ναρκωτικά επρόκειτο να διοχετευθούν στους δρόμους της Νέας Υόρκης και τα όπλα θα μεταφέρονταν σε οργανώσεις σε ασταθή κράτη», δήλωσε ο εισαγγελέας Ντάμιαν Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι «τα μέλη αυτού του διεθνούς εγκληματικού συνδικάτου δεν μπορούν πλέον να θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων».

Υπό παρακολούθηση από το 2019

Οι συλληφθέντες είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) από το 2019, όταν άρχισε η προσπάθεια να πουλήσουν σε μυστικό πράκτορα, που παρουσιαζόταν ως μέλος παράνομης οργάνωσης, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και μεταμφεταμίνης που προέρχονταν από την ένοπλη ανταρτική οργάνωση της Μιανμάρ UWSA,  η οποία δρα στα σύνορα της Μιανμάρ με την Κίνα.

Ο Εμπισάουα προσπαθούσε να αγοράσει αυτόματα όπλα, ρουκέτες και πυραύλους εδάφους-αέρος για λογαριασμό των ανταρτών της οργάνωσης UWSA και άλλων δύο ένοπλων ομάδων της Μιανμάρ- των Karen National Union και  Shan State Army.

Το αφεντικό της γιαπωνέζικης μαφίας επιδίωκε επίσης την αγορά όπλων που θα διοχετεύονταν στους Τίγρεις Ταμίλ της Σρι Λάνκα (Lanka’s Liberation Tigers of Tamil Eelam –LTTE).

Στις 3 Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου ο 57χρονος Εμπισάουα και ένας συνεργάτης του ταξίδεψαν στην Κοπεγχάγη, όπου ο μυστικός πράκτορας της DEA που εμφανιζόταν ως μεσάζονταν, μαζί με δύο Δανούς μυστικούς πράκτορες έδειξαν στους μαφιόζους τι όπλα μπορούσαν να προμηθευτούν, μεταξύ των οποίων αυτόματα όπλα και αντιαρματικές ρουκέτες.

Στη συνάντηση αυτή ο Εμπισάουα πήρε στα χέρια του έναν εκτοξευτή ρουκετών για να τον εξετάσει, φωτογραφήθηκε με το όπλο και η φωτογραφία αυτή περιλαμβάνεται στον φάκελο που έχουν ανοίξει οι αμερικανικές αρχές. Οι μυστικοί πράκτορες έδειξαν επίσης στους μαφιόζους και βίντεο από πυραύλους Στίγκερ, που έχουν την δυνατότητα να πλήξουν αεροσκάφη.

credit US Department of Justice

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με κόκκινη μπογιά στον Νομπελίστα Ρώσο εκδότη Μουράτοφ

Πώς η Τέιλορ Σουίφτ και το «Frozen» βοηθούν στον εκσυγχρονισμό της εκμάθησης… λατινικών (videos)

Κλειστές πόρτες βρήκε ο «επαίτης» Αμπράμοβιτς – Ελπίζει μόνο σε πώληση της Τσέλσι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:06