search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:40
MENU CLOSE

Επίθεση με κόκκινη μπογιά στον Νομπελίστα Ρώσο εκδότη Μουράτοφ

08.04.2022 15:37
muratov-new

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης εκδότης εφημερίδας Ντρίτρι Μουράτοφ έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης στο Telegram, ότι δέχθηκε επίθεση με κόκκινη μπογιά ενώ ταξίδευε σε τρένο στη Ρωσία.

Ο Ντμίτρι Μουράτοφ, αρχισυντάκτης της ανεξάρτητης ρωσικής ερευνητικής εφημερίδας Novaya Gazeta, είπε ότι δέχθηκε επίθεση την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της διαδρομής από τη Μόσχα στην πόλη Σαμάρα, όταν ένα άγνωστο άτομο έριξε κόκκινη μπογιά πάνω του και τα υπάρχοντά του.

Ο Μουράτοφ, ο οποίος κέρδισε το περσινό Νόμπελ Ειρήνης για την προσπάθεια υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου στη Ρωσία, είπε στο CNN νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε ανάρτηση στο Telegram την Πέμπτη, ο Μουράτοφ έγραψε: «Έριξαν λαδομπογιά με ασετόν στη θέση μου. Τα μάτια μου καίνε τρομερά. Τρένο Μόσχας-Σαμάρα. Μυρίζει μπογιά όλο το βαγόνι. Η αναχώρηση έχει ήδη καθυστερήσει κατά 30 λεπτά. Θα προσπαθήσω να ξεπλυθώ. (Ο επιθέμενος) φώναξε: “Μουράτοφ, ορίστε για τα αγόρια μας“».

Εκπρόσωπος της εφημερίδας, η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη δημοσίευσή της μέχρι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, είπε στο CNN ότι τα μάτια του Μουράτοφ «είναι εντάξει».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μουράτοφ είπε στην εκπομπή “Amanpour” του CNN ότι η ομάδα του “αναγκάστηκε” να σταματήσει να λειτουργεί λόγω “στρατιωτικής λογοκρισίας”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μουράτοφ είπε ότι ήταν «αδύνατο να δούμε» φωτογραφίες από τη Μαριούπολη, τη Μελιτόπολη, τη Μπούκα και άλλες ουκρανικές κοινότητες, προσθέτοντας ότι: «Αυτό θα αποτελέσει μια τεράστια μελέτη για το τι σημαίνει δικτατορία».

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Ρώσος λαός έχει υποβληθεί σε «ολική προπαγάνδα», είπε, η επίδραση της οποίας ήταν «η ίδια με τη ραδιενέργεια».

«Αυτή η προπαγάνδα κέρδισε μια νίκη, αλλά όχι έναντι όλων», πρόσθεσε.

Ο Μουράτοφ είπε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του Κρεμλίνου, περίπου 25 εκατομμύρια Ρώσοι είναι κατά της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, αλλά ότι η οργάνωσή του εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός φτάνει το μισό του πληθυσμού.

Από τον Ιούλιο του 2021, ο πληθυσμός της Ρωσίας υπολογιζόταν σε περίπου 142 εκατομμύρια.

«Όσοι αρνούνται να γίνουν ζόμπι, δηλαδή η μισή χώρα, είναι υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου», είπε στο CNN.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστές πόρτες βρήκε ο «επαίτης» Αμπράμοβιτς – Ελπίζει μόνο σε πώληση της Τσέλσι

Η Βαρκελώνη «κόβει» το τσιγάρο στους λουόμενους – Κάπνισμα τέλος στις παραλίες

«Καλωσορίσατε στην κόλαση» – Το μήνυμα του Τάγματος Αζόφ στους Ρώσους (video)


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06