search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κονβόι με ρώσικα τεθωρακισμένα κατευθύνεται στο Ντονμπάς (Photos)

10.04.2022 14:28
Russian tanks_new

Δορυφορικές εικόνες κατέγραψαν ένα μεγάλο κονβόι από ρωσικά τεθωρακισμένα και μονάδες πυροβολικού να κατευθύνεται στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται υπό πολιορκία.

Οι συγκεκριμένες εικόνες ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την πρόθεση της ρώσικης κυβέρνησης να ρίξει το βάρος του πολέμου στο Ντονμπάς. Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές επιθέσεις.

Οι συγκεκριμένες εικόνες τραβήχτηκαν από την Maxar Technologies αργά την Παρασκευή και δείχνουν το στρατιωτικό κονβόι μήκους περίπου 13 χιλιομέτρων να διασχίζει την πόλη Βελίκβι Μπουρλούκ και να κατευθύνεται νότια, μέσω ενός τόξου που τη δεδομένη περίοδο ελέγχεται από τη Ρωσία.

Αναλυτές εκτιμούν πως η συγκεκριμένη πομπή προορίζεται για τις πρώτες γραμμές στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ. Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των Ουκρανών, δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου πως «η Ουκρανία είναι έτοιμη για μεγάλες μάχες. Η Ουκρανία πρέπει να τους κερδίσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς. Μόλις συμβεί αυτό, η Ουκρανία θα έχει πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση. Μετά από αυτό οι πρόεδροι θα συναντηθούν».

Διαβάστε επίσης:

Φιλανδία: Στην τελική ευθεία για ένταξη στο ΝΑΤΟ – «Κόκκινο πανί» η διεύρυνση για τη Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρέθηκε κι άλλος ομαδικός τάφος κοντά στο Κίεβο

Μόνιμο στρατό στα εξωτερικά σύνορα σχεδιάζει να αναπτύξει το ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:29