search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 07:39
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σε τεταμένο κλίμα το κλείσιμο του Συνεδρίου λόγω καταστατικού (Photos/Video)

17.04.2022 17:56
entasi_syriza

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στο κλείσιμο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τη σκυτάλη πήραν οι διαδικασίες των ψηφοφοριών για τα κείμενα.

Η Ομπρέλα κατέθεσε τροπολογίες στο καταστατικό μεταξύ στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και μία τροπολογία για τα κριτήρια εγγραφής μελών, όπου προβλέπεται η εγγραφή με αυτοπρόσωπη παρουσία, και όχι μόνο με ηλεκτρονική εγγραφή όπως προβλέπει η Επιτροπή Καταστατικού.

Πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία δύο φορές στο σώμα της Ολομέλειας με ανάταση χειρός, αλλά δεν ήταν δυνατή η καταμέτρηση, κι έτσι ο Γραμματέας Δημήτρης Τζανακόπουλος, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν δυνατό να στηθεί κάλπη τώρα, καθώς πολλοί σύνεδροι από την περιφέρεια είχαν αποχωρήσει ή βιάζονταν να αποχωρήσουν, πρότεινε να στηθεί κάλπη στις 15 Μαΐου παράλληλα προς την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και ΚΕ.

«Αποχωρούμε από τη διαδικασία»

Το λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης εκ μέρους της Ομπρέλας διαφωνώντας με την πρόταση αυτή, ακολούθησε η ψηφοφορία το σώμα ψήφισε υπέρ της πρότασης Τζανακόπουλου με τον Σκουρλέτη να ανακοινώνει ότι η Ομπρέλα δε συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και αποχωρεί.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει και δυναμώνει, η κυβέρνηση τελειώνει- Οι προοδευτικές δυνάμεις να μη γίνουν δεκανίκι στον Μητσοτάκη

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Βίτσας: «Θα ψηφίσω τον Αλέξη Τσίπρα αλλά είμαι με το κόμμα – Χειρότερος από Σαμαρά, Βενιζέλο ο Μητσοτάκης»

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Τσακαλώτος: Δε θέλουμε να γίνουμε αρεστοί – Χάσαμε την επαφή μας με την κοινωνία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 07:39