search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:20
MENU CLOSE

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Τσακαλώτος: Δε θέλουμε να γίνουμε αρεστοί – Χάσαμε την επαφή μας με την κοινωνία (Video)

16.04.2022 15:16
Tsakalotos_new

Για τις θέσεις του και τα σχόλια που δέχεται για την οικονομική πολιτική που έκανε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από την θέση του Υπουργού Οικονομικών μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

«Δε μου έδωσε εντολή ο Αλέξης Τσίπρας να φτιάξω το Αριστερό προφίλ μου, δε μου έδωσε εντολή να έχω ένα facebook για να καταργώ τους συντρόφους μου. Δεν είμαστε συστημικό κόμμα που μοίρασε λεφτά προεκλογικά, δεν είμαστε σαν τον Καραμανλή, ούτε σαν τον Σαμαρά», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται για το μαξιλάρι των 38 δισ. ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως τα λεφτά αυτά δεν τα άφησε στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά στον ελληνικό λαό. «Το μαξιλάρι δεν το αφήσαμε στη ΝΔ αλλά στον λαό. Ακούω κριτική για το μαξιλάρι και τα 38 δισ. Μου λένε έπρεπε να αφήσουμε 30 και όχι 38 δισ., αυτά τα λεφτά όμως δε θα πήγαιναν τους πολίτες», ξεκαθάρισε.

Την ίδια ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε κριτική στο κόμμα πως μετά το 2019 χάθηκε η επαφή με τους πολίτες. «Το κόμμα πρέπει να είναι δίπλα με την υγεία και την παιδεία. Και σε δεξιούς εργάτες και εργάτριες να απευθυνθούμε. Να τους πούμε ποια είναι η ιδεολογία τους οι προτάσεις τους, η Αριστερά δε μπορεί να κάνει εκπτώσεις στην ιδεολογία. Ο λαός ξέρει να διαχωρίζει ποιοι θέλουν την εξουσία. Δεν κάνουμε εκπτώσεις για τους μετανάστες, για την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ, για τον διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους. Να μην κάνουμε εκπτώσεις στην αλληλεγγύη, στην εσωτερική αλληλεγγύη, πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να έρθουν στο κόμμα», είπε χαρακτηριστικά. «Το 2019 δεν κάναμε σχέδιο για τη νέα γενιά και τους νέους εργαζόμενους, δεν είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, θέλουμε ανθρώπους που να μας δυναμώνουν», πρόσθεσε. 

«Δεν αλλάζεις τον κόσμο να είσαι αρεστός, θα πούμε στον κόσμο αυτοί είμαστε, δεν θέλουμε να είμαστε αρεστοί σε όλα, εμπιστευτείτε μας για να αλλάξουμε την χώρα», συνέχισε. 

Αναφορικά με τις διαφωνίες που υπάρχουν στο κόμμα ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Υπάρχουν στιγμές που θα λέμε ότι έξυπνοι άνθρωποι θα διαφωνήσουν». Παράλληλα ζήτησε από «την πλειοψηφία να συνεχίσει την στήριξη, να μην μας χαρακτηρίζουν ως αντιπροεδρικούς, το κόμμα θέλει διαβούλευση, θέλουμε ένα κόμμα με μέλλον που θα διαβουλεύεται με τους πολίτες με στελέχη που θα λογοδοτούν στα όργανα. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κάνεις εντυπωσιακές κινήσεις στον κόσμο και εμείς δεν τις κάναμε».

Διαβάστε επίσης:

Ηπατίτιδα: Αυξάνονται οι «μυστηριώδεις» σοβαρές περιπτώσεις κρουσμάτων σε μικρά παιδιά – Αναζητείται η αιτία

Πάσχα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα ειδικά κλιμάκια – Τι πρέπει να προσέξουνε οι καταναλωτές

Ουκρανία: Μάχες γύρω από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας και στην περιοχή του λιμανιού της Μαριούπολης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:15