search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα έξι υπερόπλα του Πούτιν (Photos/Video)

21.04.2022 17:25
sarmat-345-new
РИА Новости

Δεν είναι μυστικό ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαθέτει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό οπλοστάσιο, γεγονός που προκαλεί έντονες ανησυχίες στη Δύση, ιδιαιτέρως μετά την δοκιμή του νέου πυραύλου, για τον οποίον ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δίνει στους αντιπάλους του «τροφή για σκέψη».

Παρότι στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας η Ρωσία ακολούθησε «ξεπερασμένες» τακτικές, οι δυνατότητες που έχει ο ρωσικός στρατός είναι τεράστιες.

Ωστόσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει ότι και το ΝΑΤΟ διαθέτει ένα ισχυρότατο οπλοστάσιο και πιθανώς αυτό τον υποχρεώνει να μην έχει κάνει χρήση -έως τώρα- όλων των δυνατοτήτων που έχει.

thesun.co.uk

Ποια είναι τα σούπερ όπλα του Πούτιν:

RS-28 Satan II

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Ο Πούτιν προκάλεσε ρίγη ανησυχίας επιδεικνύοντας τον καταστροφικό πύραυλο “RS-28 Satan 2”,  που έχει τη δυνατότητα να φέρει 12 πυρηνικές κεφαλές.

Ο μήκους 115 ποδών πύραυλος μπορεί να διαγράψει πτήση 11.000 μιλίων και θα μπορούσε να καταστρέψει με ένα πολλαπλό πυρηνικό πλήγμα μία περιοχή στο μέγεθος της Γαλλίας.

Κατά την δοκιμαστική βολή διέγραψε πορεία 3.600 μιλίων, δηλαδή σχεδόν όλη την Ρωσία σε περίπου 15 λεπτά. Οι πυρηνικές κεφαλές που φέρει αποσπώνται από τον βάρους 100 τόνων πύραυλο και πλήττουν τον στόχο κινούμενες με υπερηχητική ταχύτητα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι ο πύραυλος μπορεί να ξεπεράσει οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος «είναι ένα δώρο στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους υποστηρικτές του Ουκρο-ναζισμού».

SSC-X-9 Skyfall

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Ο Skyfall έχει τη δυνατότητα να διασπά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και να πλήττει δύσκολους στόχους. Είναι πύραυλος κρουζ που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή και χαρακτηρίζεται ως «απεριόριστης» εμβέλειας.

Μπορεί να εκτοξευθεί από την ξηρά ή την θάλασσα και έχει δυνατότητα να πετά για μέρες πριν πλήξει τον στόχο του.

Ο πύραυλος Skyfall είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί καθώς πετά σε χαμηλό ύψος σε όλη τη διάρκεια της πτήσης μέχρι να φτάσει στον στόχο.

Θεωρείται όπλο που μπορεί να πλήξει στόχους που είναι εκτός εμβέλειας άλλων πυραυλικών συστημάτων.

Poseidon

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Ο τρομερός «Ποσειδώνας» είναι ένα εξοπλισμένο με πυρηνικά μη επανδρωμένο υποβρύχιο, που μπορεί να προκαλέσει παλιρροιακά κύματα σε οποιαδήποτε παραθαλάσσια περιοχή και θεωρείται ένα από τα πιο καταστροφικά σούπερ-όπλα στο οπλοστάσιο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πήρε το όνομα από τον θεό Ποσειδώνα, που με την τρίαινα μπορούσε να προκαλέσει τρικυμίες, αλλά αυτό το όπλο είναι ακόμα πιο ισχυρό από την  τρίαινα, καθώς έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει «ραδιενεργά τσουνάμι», εφόσον χρησιμοποιηθεί το πυρηνικό όπλο που φέρει. Έχει δυνατότητα να φέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές. Το πυρηνικό όπλο που φέρει αυτό το υποβρύχιο εκτοξεύεται στον βυθό και κινείται διασπώντας πιθανά υποθαλάσσια αμυντικά συστήματα μέχρι τον στόχο.

Το υποβρύχιο κινείται στη θάλασσα με ταχύτητα 125 μιλίων την ώρα, χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά εξελιγμένο σύστημα προώθησης και λέγεται ότι μπορεί να πλήξει ακόμα και αεροπλανοφόρο.

Supra-light

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Πυροβόλο με ακτίνες λέιζερ, είναι ένα από τα πιο προσαρμόσιμα όπλα της Ρωσίας. Είναι γνωστό και με την ονομασία  Peresvet, και κύρια αποστολή του είναι πλήγματα εναντίον δορυφόρων, αεροσκαφών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων. Θεωρείται τόσο εξελιγμένο όπλο που οι ΗΠΑ το χαρακτηρίζουν «ενοχλητικό».

Λειτουργεί με ανάλογο τρόπο με τα συστήματα που διαθέτουν και άλλες χώρες, εξουδετερώνοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα και αεροσκαφών από απόσταση μιλίων.

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πυροβόλο, καθώς πρόκειται για πρόγραμμα άκρως απόρρητο, αφήνοντας έτσι τους δυτικούς στρατιωτικούς αναλυτές να προσπαθούν να μαντέψουν μέχρι που μπορεί να φτάνουν οι δυνατότητές του.

Yu-74 Avangard

© RUSSIA DEFENCE MINISTRY

Ο Πούτιν έχει πει γι αυτό το όπλο ότι οι στόχοι του θα είναι σαν να έχουν χτυπηθεί από μετεωρίτη. Το πυραυλικό σύστημα Yu-74 Avangard επιτυγχάνει ταχύτητες ως 21.000 μίλια την ώρα. Πρόκειται για μια υπερηχητική κεφαλή που κινείται με τέτοια ταχύτητα ώστε ο αντίπαλος δεν έχει χρόνο αντίδρασης.

ΟΙ δυνατότητες πλοήγησης και ελιγμών στην ατμόσφαιρα είναι αυτό το χαρακτηριστικό που καθιστούν το Avangard ως ένα από τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά όπλα της Ρωσίας. Μεταφέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές και αποφεύγει τα αντιαεροπορικά συστήματα λόγω της ευελιξίας του.

Kh-47M2 Dagger

CC

Το Kh-47M2 Dagger μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα 12 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.

Πρόκειται για ένα από τα στρατηγικά υπερόπλα του Πούτιν. Ο υπερηχητικός πυρηνικός πύραυλος που εκτοξεύεται από αεροσκάφη και πλοία έχει βεληνεκές περίπου 2.000 χιλιομέτρων.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει τον πύραυλο αυτόν ως «το ιδεώδες όπλο» και «απρόσβλητο» από τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που διαθέτουν οι αντίπαλοι.

Η εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσει ο πύραυλος τον καθιστά κύρια επιλογή σε περίπτωση που οι στόχοι είναι υψίστης σημασίας και διαθέτουν καλά αμυντικά συστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς είδαν οι Γάλλοι το debate Μακρόν – Λε Πεν: Ο… «αλαζόνας» και η «τρομακτική»

Ουκρανία: «Καταλάβαμε τη Μαριούπολη», λένε οι Ρώσοι – Η αντίδραση του Πούτιν και η εντολή για το Azovstal

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε 96 – Το ταξίδι με το ελικόπτερο και η φωτογραφία με τα πόνι (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:23