search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:14
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία – Έκκληση Ζελένσκι στη Δύση: «Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για ρώσικη πυρηνική επίθεση»

17.04.2022 00:33
zelenski_new

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια συνέντευξής του σε ουκρανικά MME που έδωσε το Σάββατο (16/04), κάλεσε τον κόσμο «να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία».

«Δεν θα πρέπει να περιμένουν την στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι΄ αυτό», είπε στην συνέντευξη που μεταδόθηκε από έξι ουκρανικές ενημερωτικές ιστοσελίδες και από την ουκρανική προεδρία στο Telegram.

«Χρειάζονται φάρμακα για την ραδιενέργεια, αντιαεροπορικά καταφύγια. Πρέπει να τους μιλήσετε, να υπογραφούν συνθήκες, να υπάρξουν σκληρά οικονομικά μέτρα. Οι Ρώσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο, είμαι πεπεισμένος», τόνισε ο Ζελένσκι.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές του δυνάμεις. O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει στο CNN πως «η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, παρά σε περίπτωση «υπαρξιακής απειλής» κατά της Ρωσίας».

Σύμφωνα με την έγκυρη επιθεώρηση Bulletin of the Atomic Scientists, η Ρωσία είναι εξοπλισμένη με «1588 ανεπτυγμένες πυρηνικές κεφαλές», εκ των οποίων 812 σε χερσαίους πυραύλους, 576 σε υποβρύχια και 200 σε βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ κατηγορείται η Λεπέν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την «εκκαθάριση της αστικής ζώνης της Μαριούπολης» ανακοίνωσε υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Εκλογές στη Γαλλία: Νίκη Μακρόν με 55,5% δείχνει νέα δημοσκόπηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:14