search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:35
MENU CLOSE

Γαλλία: Για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ κατηγορείται η Λεπέν

16.04.2022 23:53
Αποκάλυψη: Οι Γάλλοι είχαν «μυστικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης» για την περίπτωση νίκης της Λεπέν - Media

Για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ περίπου από τους ευρωπαϊκούς πόρους κατηγορούνται η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν και πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της.

Η κατηγορία διατυπώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf), σύμφωνα με νέα έκθεση που αποκαλύφθηκε από τη γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα Mediapart και έχει παραδοθεί στη γαλλική δικαιοσύνη. Μάλιστα, η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε στο AFP ότι έλαβε την αναφορά στις 11 Μαρτίου και ότι τελεί υπό ανάλυση.

Η νέα έκθεση της Olaf, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η Mediapart, έχει να κάνει με κονδύλια που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πολιτικές ομάδες στο πλαίσιο μίας θητείας στο Ευρωκοινοβούλιο και τα οποία η Μαρίν Λεπέν και τα στελέχη του κόμματός της φέρονται να χρησιμοποίησαν για λόγους εθνικής πολιτικής, για προσωπικές δαπάνες ή για πληρωμές προς όφελος εμπορικών επιχειρήσεων προσκείμενων στο κόμμα της, τον Εθνικό Συναγερμό, και στην πολιτική ομάδα της άκρας δεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης αφορά την Μαρίν Λεπέν, τρεις πρώην ευρωβουλευτές -τον πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, τον πρώην σύντροφό της Λουί Αλιό και τον Μπρουνό Γκολνίς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Συναγερμού- καθώς και την πολιτική ομάδα Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας. Σύμφωνα με την έκθεση, η προεδρική υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού φέρεται ότι βαρύνεται με υπεξαίρεση 137.000 ευρώ δημοσίου χρήματος του Κοινοβουλίου του Στρασβούργου κατά τη θητεία της ως ευρωβουλευτή από το 2004 μέχρι το 2017.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την «εκκαθάριση της αστικής ζώνης της Μαριούπολης» ανακοίνωσε υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Εκλογές στη Γαλλία: Νίκη Μακρόν με 55,5% δείχνει νέα δημοσκόπηση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία «σφυροκοπάει» Κίεβο, Χάρκοβο και Λβιβ – Σκληρές μάχες στη Μαριούπολη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:33