search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:39
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ιταλία κλείνει τα λιμάνια στα ρωσικά πλοία

16.04.2022 18:37
Ιταλία: Βαθιά ύφεση εφέτος, ισχυρή ανάπτυξη του χρόνου - Media

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, από την Κυριακή πρόκειται να απαγορευθεί η είσοδος των ρωσικών πλοίων στα λιμάνια της Ιταλίας.

Έτσι, η Ιταλία προσαρμόζεται στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 8ης Απριλίου αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Μόσχας και θέτει σε εφαρμογή τη σχετική διάταξη που «τροποποιήθηκε σχετικά με περιοριστικά μέτρα λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της Ρωσίας που αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην Ουκρανία».

Τα ρωσικά πλοία που βρίσκονται ήδη σε ιταλικά λιμάνια «θα πρέπει να αναχωρήσουν μόλις ολοκληρώσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες», αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο. Το μέτρο αφορά και τα πρώην ρωσικά πλοία, που άλλαξαν σημαία μετά τις 24 Φεβρουαρίου.

Τέλος, το έγγραφο των Λιμενικών Αρχών υπενθυμίζει ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για πλοία που χρειάζονται βοήθεια ή καταφύγιο, που απαιτούν πρόσβαση σε λιμάνια για λόγους ασφάλειας ή που έχουν σώσει ζωές στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Το υπουργείο Υγείας δημοσίευσε βίντεο του Pornhub αντί για την ενημέρωση της πανδημίας

Ελληνας πρόξενος στην Σανγκάη: Κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πόρτα» Μόσχας στον Μπόρις Τζόνσον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48