search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:03
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Έντονη δυσαρέσκεια για την πρόσκληση της Ρωσίας στη σύνοδο κορυφής της G20

30.04.2022 00:43
G20_new

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμήνυσαν ότι αρνούνται να συνομιλήσουν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «σαν να μην συμβαίνει τίποτα» μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ σχολίασαν την πρόσκληση που του απηύθυνε η Ινδονησία να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο, μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συνέβη τίποτα όσον αφορά τη συμμετοχή της Ρωσίας στους διεθνείς θεσμούς», ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζαλίνα Πόρτερ.

Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ωστόσο αν, λόγω αυτής της πρόσκλησης, η Ουάσινγκτον θα αρνηθεί να συμμετάσχει στη σύνοδο.

Η Ινδονησία, που προεδρεύει αυτήν την περίοδο στην Ομάδα των 20, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι προσκάλεσε τον Ζελένσκι και τον Πούτιν στη σύνοδο του Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει δημοσίως τις αντιρρήσεις του για την παρουσία του Πούτιν στην G20, υπενθύμισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την πρόσκληση που έστειλε η Τζακάρτα στον Ουκρανό πρόεδρο.

Η Ινδονησία δέχτηκε πιέσεις από τις δυτικές χώρες για να αποκλείσει τη Ρωσία από τη σύνοδο κορυφής, όμως αρνήθηκε εξηγώντας ότι ο ρόλος της ως οικοδεσπότριας χώρας την υποχρεώνει να παραμείνει «ουδέτερη».

Διαβάστε επίσης

Euroleague: Σε πέμπτο ματς θα κριθεί η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final Four – Έχασε από τη Μονακό με 78-77

Φωτιά στο Παπανικολάου: Από τσιγάρο προκλήθηκε η πυρκαγιά στο νοσοκομείο

Τσέλσι: Φαβορί για την αγορά της ο Τεντ Μπέλι – Βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:01